Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sparta nezvládla zápas s Duklou, utkání skončilo bezbrankovou remízou

Sport

  22:01
Fotbalisté Sparty v devátém ligovém kole jen remizovali v malém pražském derby na Dukle 0:0. Letenští v nejvyšší soutěži nezvítězili venku počtvrté za sebou a jejich ztráta na vedoucí Plzeň, kterou přivítají příště, může v neděli v případě výhry Viktorie narůst už na dvanáct bodů. Celek z Julisky byl blíž k triumfu, ale Jan Holenda trefil tyč. Dukla doma poprvé v sezoně nezvítězila, ale proti Spartě bodovala po pěti zápasech a je osmá.

Utkání 4. kola první fotbalové ligy AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko. Hlavní trenér Sparty Andrea Stramaccioni. foto: ČTK

Trenér Sparty Stramaccioni nasadil na Dukle stejnou sestavu jako před týdnem při výhře 3:0 nad Teplicemi, veterán Rosický se po zdravotních potížích vrátil aspoň na lavičku.

Lépe začali domácí. Hned ve čtvrté minutě po Podaného hlavičce odvrátil míč z prázdné branky Biabiany a vzápětí Tetourovu střelu vyrazil Dúbravku. Od té doby začala hrozit Sparta. V desáté minutě si zaběhl za obranu Biabiany, ale mířil vedle, poté Kadlecovu ránu vyrazil Rada.

Oba si ve 23. minutě souboj zopakovali a znovu byl úspěšnější domácí brankář. Kadlecovu hlavičku z bezprostřední blízkosti po Biabianyho centru reflexivně vyrazil před sebe. Dukla hrála ze zataženého bloku a po až po půlhodině se dostala do slibnější šance, Holendovi ale chyběl k míči krok.

I po přestávce Sparta více držela balon, ale jejím kombinacím chyběl moment překvapení a Stramaccioni tak hodině hry nasadil Rosického. Více ale hrozila Dukla. Podaného střela z úhlu mířila mimo a ještě blíž měl celek z Julisky k vedení v 65. minutě. Bývalý stoper domácích nyní v letenských barvách Štetina špatným zpracováním poslal do sóla Holendu a někdejší útočník Sparty trefil tyč.

Hostům se nedařilo, přesto mohli rozhodnout. K Marečkovi se v 80. minutě odrazil balon, ale Rada opět podržel svůj tým. Sparta dohrávala v obrovské křeči a mohla být ráda za bod. V nastavení totiž Dúbravka skvěle vytáhl Brandnerovu střelu a po následné rohu se míč odrazil těsně mimo.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!