130 let

Kehinde Fatai sice vstřelil úvodní gól, Spartě však na výhru nestačil. | foto: Michal Šula, MAFRA

Sparta opět nevyhrála, kvůli penaltě v 95. minutě přišla o výhru nad Dynamem

Sport
  •   18:45
ARCOS DE LA FRONTERA - Fotbalisté Sparty na závěr soustředění ve Španělsku remizovali s Dynamem Moskva 1:1. Letenští vedli po trefě Kehindeho Fataie, ale jedenáctý celek ruské ligy v páté minutě nastavení srovnal. Pražané tak opouštějí herní kemp s bilancí dvou remíz a jedné porážky a v přípravě čekají na vítězství už pět utkání.

Další český fotbalista v Anglii. Skalák přestupuje do druholigového Brightonu

Spartě opět chyběl kapitán Lafata a na hrotu nastoupil Fatai. Otevřít skóre mohl Frýdek, který hrál ve středu zálohy, ale jeho ránu zastavilo břevno.

Pražané tak udeřili až ve 33. minutě, kdy soupeřův gólman vyrazil Krejčího střelu jen k Fataiovi a ten doklepl balon za čáru.

V dalším průběhu byly šance na obou stranách a také za sparťanským gólmanem Bičíkem zazvonila branková konstrukce.

Radující se Kehinde Fatai.
Zleva Bořek Dočkal z Prahy, Karol Mondek z Ostravy.

V závěru rozhodčí na přípravu velmi nezvykle nastavil čtyři minuty a po Váchově zákroku odpískal penaltu. Střídající gólman Miller si na míč sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil.

V generálce na jarní sezonu změří Sparta v neděli síly s Žilinou.

Plzeň porazila norský Stabaek

Fotbalisté Plzně porazili ve druhém utkání herního soustředění na Maltě norský Stabaek 2:0.

O výhře českého mistra rozhodl v rozmezí pěti minut druhé půle dvěma brankami střídající Michal Ďuriš. Viktoria se tak dočkala první výhry po dvou porážkách na předchozím kempu v Turecku a úvodní remíze na Maltě.

Smrt manželky mě nikdy nepřebolí, smutní kapitán plzeňských fotbalistů Kolář

Plzeň byla proti třetímu celku uplynulé sezony norské ligy od začátku jasně lepší, ale v prvním poločase žádnou ze tří gólových šancí neproměnila.

Trenér Karel Krejčí po deseti minutách druhé půle zamíchal se sestavou a právě jeden ze střídajících hráčů - Ďuriš - rozhodl.

Slovenskému útočníkovi a spolu se sparťanem Davidem Lafatou nejlepšímu střelci ligového podzimu výrazně pomohli k brankám spoluhráči.

Ďuriš nejprve v 62. minutě propálil soupeřova gólmana poté, co míč ve vápně vybojoval Matějů, a za pět minut skóroval z podobné pozice po Holendově vyhrané hlavičce.

Plzeň se rozloučí se soustředěním v sobotu duelem proti Těreku Groznyj, který bude generálkou na vstup do jarní části sezony.

Přípravné utkání

Sparta Praha - Dynamo Moskva 1:1 (1:0)

Branky: 33. Fatai - 90.+5 Tašajev z pen.

Sestava Sparty: Bičík (46. Miller) - Zahustel, Brabec, Holek, Costa - Josef Šural, Mareček (46. Vácha), Frýdek, Matějovský, L. Krejčí (76. Dočkal) - Fatai (64. Juliš). Trenér: Ščasný.

Viktoria Plzeň - Stabaek IF 2:0 (0:0)

Branky: 62. a 67. Ďuriš.

Sestava Plzně: Bolek - Rajtoral (55. Končal), Hejda (55. Hubník), Baránek, Matějů (66. Řezník) - Hrošovský (55. Hořava), Vaněk (66. Průcha) - Petržela (71. Provod), D. Kolář (55. Holenda), Kopic (55. Kovařík) - Krmečník (55. Ďuriš). Trenér: K. Krejčí.

FK Jablonec - Kalmar FF 2:1 (1:0)

Branky: 22. Mihálik, 86. Breda - 71. Antonsson.

Sestava Jablonce: Valeš (46. V. Hrubý) - Rys, M. Kysela (46. Beneš), Pernica, Matěj Hanousek - Rossi - Kubista, Trávník, Mihálik - Wágner (68. Breda), Martin Doležal I. (68. Masopust). Trenér: Frťala.

Zbrojovka Brno - Ludogorec Razgrad 0:0

Sestava Brna: Melichárek - Hyčka, Košťál, Jovanovič, Keresteš - Zoubele, Chrien, Malík, Lutonský - Zavadil - Řezníček. Trenér: Kotal.

Autor: ČTK