Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sparta pokořila Teplice 7:2, Slovácko se po vítězství nad Opavou posunulo na třetí místo v tabulce

Utkání 25. kola první fotbalové ligy, během kterého Sparta porazila teplice, zleva Michal Sáček ze Sparty a Patrik Žitný z Teplic. foto: ČTK

Praha - Fotbalisté Sparty v 25. kole první ligy i díky hattricku Ladislava Krejčího mladšího deklasovali Teplice 7:2. Slovácko po obratu zvítězilo v Opavě 2:1 a posunulo se na třetí místo neúplné tabulky. Liberec remizoval s Ostravou bez branek a pardubický nováček vyhrál 1:0 v Olomouci.
  22:55

Úvodní gól Sparty dal ve třetí minutě Adam Hložek a poté mezi 13. až 29. minutou zaznamenal premiérový hattrick v lize Ladislav Krejčí mladší. Za hosty se v úvodním dějství prosadil Robert Jukl. Po změně stran přidali Pražané během 53. až 61. minuty další tři branky. Vlastní gól si vstřelil Jan Knapík a poté skórovali Matěj Polidar a Tomáš Wiesner. V 81. minutě snížil střídající Patrik Žitný.

Sparta poprvé pod Vrbou ztratila, Slavia vyrovnala ligový rekord v neporazitelnosti

Sedm branek v jednom utkání vstřelila Sparta v samostatné lize počtvrté a poprvé od září 1999 a výhry 7:0 nad Českými Budějovicemi. O pět gólů zvítězila v nejvyšší soutěži naposledy v květnu 2016 nad Jihlavou. Pražané neprohráli v lize pod trenérem Pavlem Vrbou ani šesté utkání a ztrácí 13 bodů na vedoucí Slavii, navíc mají o zápas méně. Teplice nevyhrály tři kola po sobě a zůstaly čtrnácté.

Opavu sice proti Slovácku poslal do vedení v 63. minutě Lukáš Kania, ale za 10 minut srovnal Jan Kliment a v 88. minutě otočil stav Lukáš Sadílek. Celek z Uherské Hradiště vyhrál popáté z posledních šesti kol a v neúplné tabulce poskočil na třetí místo před Jablonec. Navíc má dvě utkání k dobru. Opava podruhé za sebou prohrála a zůstala na předposlední příčce.

O překvapivém vítězství Pardubic v Olomouci rozhodl v 84. minutě Brazilec Ewerton. Východočeský nováček zvítězil po třech kolech a poskočil před Sigmu na sedmé místo. Hanáci prohráli třetí z posledních čtyř ligových duelů a jsou devátí.

Sparta už modernější logo potřebovala, říká jeho tvůrce. Do vývoje nové identity zasahoval i majitel Křetínský

Liberec remizoval doma s Ostravou a neoplatil soupeři lednovou porážku. Baník, který venku v nejvyšší soutěži prohrál předchozí čtyři zápasy, měl k vítězství blíž. Neproměnil ale několik šancí ani penaltu v podání Patrizia Stronatiho v 39. minutě a v neúplné tabulce klesl na osmou příčku. Slovan zůstal pátý.

Už v pátek skončila bez branek i předehrávka mezi Bohemians 1905 a Jabloncem. V neděli jsou na programu další čtyři zápasy včetně utkání vedoucí Slavie v Brně. Kvůli trvajícím opatřením proti koronaviru stále nemohou do hledišť fanoušci.

Autor: