Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sparta představila nové dresy z recyklovaných lahví

Sport

  20:53
PRAHA - Třináct plastových PET láhví je potřeba na výrobu nového dresu fotbalistů Sparty, kteří chtějí v nadcházející sezoně znovu útočit na svůj 36. mistrovský titul. Slavnou historii klubu jim budou připomínat tři hvězdy nad znakem, které vyjadřují počet titulů v desítkách. Čtvrtá hvězda tak může přibýt v ideálním případě nejdříve za pět let.

Nové dresy Sparty pro sezonu 2011/12. foto: www.sparta.cz

Sparta pojala se svým dodavatelem vybavení představení dresů po vzoru zahraničních velkoklubů. Deset vybraných hráčů představilo nové trikoty v největší tuzemské prodejně Nike na pražské pěší zóně nejprve na předtočených klipech a poté v nich zapózovali. Fanoušci dostali první možnost nové dresy získat a okamžitě je opatřit podpisem od svých oblíbenců na následné autogramiádě.

Fotbalisté byli sami překvapeni tím, že k výrobě dresu stačí třináct plastových láhví. Ročně se podle výrobce podobným způsobem využije ve světě sto milionů lahví, které by jinak končily na skládce.

Sparťané sice konstatovali, že důležitější než materiál bude, aby dresy přinášely výhry a potěšení fanouškům, ale třeba Marek Matějovský se pochlubil, že doma také odpad pečlivě třídí. "Přivedla mě k tomu manželka, která mně vždy naloží odpad do auta, abych ho vyvezl. Ale barvu kontejneru na plast po mně vědět nechtějte," žertoval záložník.

Nové dresy Sparty pro sezonu 2011/12 (Kweuke).

Libor Sionko vzpomínal na slavné hráče, s nimiž si během kariéry stačil vyměnit rudý dres nejslavnějšího českého klubu. "Ale pochybuju, že by ho Figo měl někde doma vystavený. Spíš skončil někde v garáži," komentoval dvě setkání se slavným portugalským záložníkem, který si proti Spartě zahrál za Barcelonu i Real Madrid.

Stejně jako před 105 lety, kdy Sparta poprvé po vzoru londýnského Arsenalu rudé dresy oblékla, budou trika doplňovat rovněž recyklované bílé trenýrky a černé stulpny. Nově budou mít hráči na vnitřní straně u srdce nápis "My jsme Sparta".

Anketa

Libí se vám nové dresy Sparty Praha?

Ano 33
Ne 23
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!