Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Sparta se přiblížila k titulu

Sport

  17:54
Praha - Bezbrankovou remízou skončilo dnešní fotbalové ligové derby mezi Bohemians 1905 a Spartou Praha. V takticky vedeném utkání 27. kola nakonec byly s bodem spokojeny oba týmy: domácí opět o něco bliíž posunul k vytoužené záchraně, sparťané si vypracovali v čele ligy už čtyřbodový náskok před Slavií a za určitých okolností mohou slavit mistrovský titul už v příštím kole.

Martin Kotyza vs. Tomáš Řepka. foto: ČTK

Nádherné počasí, vyprodaný Dolíček a výjimečná důležitost zápasu pro obě mužstva - derby slibovalo ještě před výkopem velké drama a fotbalovou podívanou. Bohužel dění na hřišti s tím příliš nekorespondovalo, především domácí začali hodně defenzivně. Do obrany se zapojovali všichni hráči, stáhli se na vlastní polovinu hřiště a Spartu napadali až od středového kruhu. I proto měli hosté optickou převahu, ale před branku soupeře se dostávali velmi složitě. Trenér Bílek tentokrát poslal na hrot Holendu, naopak Slepička dostal trochu neobvyklou roli ve středu hřiště.

Poprvé se sparťané prosadili až po dvaceti minutách, kdy Kadlec prošel středem hřiště až do šestnáctky, ale v přehuštěném prostoru se ke střele nedostal. První střelu vyslal mezi tyče Horváth, ale Sňozík byl u tyče včas. Zelenobílí se odhodlávali k ofenzivě jen opatrně, ale jejich útoky nepostrádaly agresivitu. Ve 29. minutě byli po rohu dokonce blíže gólu, jenže Lukášovu hlavičku Grigar vytáhnul akrobaticky z rohu branky.

Na druhé straně málem zahřmělo jen při průniku Slepičky, který přecházel nedlouho před pauzou přes Šmardu, ovšem sudí Jech přes útočníkovy protesty souboj neposoudil jako penaltový zákrok. Domácí po pauze ožili a byli aktivnější, a tak se začal hrát oboustranně atraktivnější fotbal. Domácí se sice snažili zakončovat především z dálky, ale Lukáš ani Šmarda gólmana Grigara neohrozili. Sparta se zvedla po hodině hry. Nejprve Holendovi na poslední chvíli před zakončením ukopl míč Šmarda, po následném rohu v 61. minutě měl hostující útočník největší šanci Sparty,
ovšem jeho "nůžky" Sňozík reflexivně vyrazil.

Zápas nakonec dospěl k zasloužené remíze, z které měly radost oba tábory fanoušků. Vršovičtí mají zase blíže ligovou záchranu, Sparta míří za obhajobou titulu. Hostující gólman Grigar v lize neinkasoval již 392 minut.

 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!