Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sparta se výrazně přiblížila vedoucí Plzni. Porazila Příbram

Sport

  19:17
PRAHA - Sparťanští fotbalisté vyhráli v utkání 19. kola první ligy 1:0 nad Příbramí po brance Martina Zemana z 58. minuty. Obhájce titulu vyhrál sedmý ligový zápas v řadě a před vzájemným zápasem s Plzní se dostal k vedoucímu týmu soutěže na dvoubodový rozdíl. Očekávaný duel se uskuteční v sobotu na plzeňské půdě.

Martin Zeman se radujez gólu do sítě Metalurgu Leipaja v 2. předkole Ligy mistrů foto: Michal Kamaryt, ČTK

Sparťanští trenéři se rozhodli šetřit stopera Řepku, kterému hrozila v případě žluté karty absence v klíčovém utkání v Plzni, ale bez svého nejzkušenějšího hráče se domácí zdáli bezradní. Sparta outsidera lehce přehrávala, ovšem její snaha končila dvacet metrů od branky a několik střeleckých pokusů z větší vzdálenosti po odražených míčích se neujalo.

Nepřehlédněte

Nejčastějším střelcem byl navíc obránce Pamič, kanonýr Kweuke se dostal k tvrdé ráně jen jen jednou nedlouho před poločasem. Pálil sice vedle, ale hostující obranu pořádně vystrašil. Příbram se soustředila výhradně na defenzivu, uvnitř vlastní šestnáctky se pohyboval velmi často i někdejší kanonýr Huňa. Dva technické pokusy Klesy neměly šanci na úspěch.

Další nedělní výsledky

Hradec - Budějovice 2:0
Mladá Boleslav - Brno 5:0
Teplice - Usti nad Labem 2:1 

Po pauze hosté ještě více svůj defenzivní blok zatáhli, přesto se jim dlouho nepodařilo tlaku odolávat. V 58. minutě totiž po centru zprava Kweuke nezištně stáhnul míč za sebe, kde nabíhající Zeman nekompromisní dělovkou málem protrhnul síť.

Příbramští okamžitě vysunuli svoji hru do středu hřiště a domácí hned měli více prostoru na útočné snahy, ale druhého uklidňujícího gólu se nedočkali. Přijít mohl deset minut před koncem, kdy si Kweuke znovu zahrál na nahrávače a vyslal vpřed sprintujícího Sionka. Ten včas vystřelil podél gólmana, jenže míč skončil vedle opuštěně branky a těsně před koncem měl stejný výsledek i souboj Kweukeho s brankářem Hruškou.

19. kolo první fotbalové ligy

Sparta Praha - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 58. Zeman. Rozhodčí: Bílek - Dobrovolný, Marek. ŽK: Abena - Videgla. M. Štochl. Diváci: 9882.

Blažek - Kušnír, Zápotočný, Brabec, Pamič - Kerič (69. Sionko), Vacek, Abena, Matějovský, Zeman (74. Podaný) - Kweuke. Trenér: Hašek.

Příbram: Hruška - Tarczal, Ricka, J. Štochl, Nohýnek - Klesa, T. Pilík, Videgla (74. Wágner), Koukal - Huňa (83. P. Pilík), M. Štochl. Trenér: Nádvorník.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.