130 let

Tomáš Řepka (nejvýše v žlutém) byl nejlepším hráčem utkání Brno-Sparta. | foto: ČTK

Sparta si úspěšně buduje respekt

Sport
  •   17:31
Pětina nejvyšší fotbalové ligy je za námi a pohled na tabulku je stále stejný. V čele je letenská mašina, pak dlouho dlouho nic a poté zbytek ligy. V neděli svou pohodu potvrdili Sparťané také proti nadutým brněnským fotbalistům. Pořekadlo „Pýcha předchází pád“ se opět ukázalo jako pravdivé.

"Sparta z nás musí mít respekt," tvrdil před zápasem bodrý trenér Brna Petr Uličný. Nějak nám populární brněnský „John“ pozapoměl, že to samé musí platit také naopak. Brněnští fotbalisté předvedli proti precizní defenzivě hostů žalostný výkon. Jak se chovat s míčem v okolí šestnáctky soupeře předvedl domácím „žákům“ učitel Kisel. Jeho volej neměl chybu. Poté se jal výuky sparťanský profesor Řepka.

Poziční hra v jeho podání? Skutečně učebnicová. Hra ve vzduchu to samé. A třešničkou na dortu byly technické parády řízného obránce. Hostující stoper předvedl z fotbalové krásy více než všichni domácí ofenzivní hráči dohromady. Jako poslední vyučoval ještě nedávno sám student Kamil Vacek. Studijní obor? Zakončení v pokutovém území soupeře.

Sparťanská mašina zatím letos v domácí lize pracuje jako dobře promazaný soustružnický stroj. Nezbývá než věřit, že si pohodu přeneseme také do čtvrtečního zápasu Poháru UEFA proti Dynamu Záhřeb.

Autor je sparťanem již od svých prvních nadějných fotbalových krůčků.

Autoři: Lidovky.cz