130 let

Sparta | foto: Lidovky.cz

Sparta údajně nemá peníze na platy

Sport
  •   14:03
PRAHA - Ačkoliv Pavel Horváth opustil Spartu kvůli jeho sporům se sparťanskými hooligans a také díky tomu,že se za něj nepostavilo vedení letenského velkoklubu, skutečnost může být mnohem prozaičtější.Vše se možná událo podle rčení, že peníze jsou až na prvním místě. Podle Deníku Sport je totiž možné, že musel odejít kvůli neutěšené finanční situaci pražského klubu.

" Sparta dluží hráčům bonusy za uplynulou sezonu,“ tvrdí jeden zdroj. " Už ne, půjčila si kvůli tomu několik milionů od majitele plzeňského klubu Kříže,“ sděluje druhý a dodává: "Součástí tohoto obchodu byly i přesuny Horvátha s Rezkem právě do Viktorie Plzeň.“

Sparta tyto informace samozřejmě popírá. " Informace o tom, že bychom dlužili hráčům nějaké peníze, nebo si na to odněkud půjčovali, nejsou pravdivé. Ekonomické problémy prostě Sparta nemá,“ sdělil Sportu  mluvčí klubu Jakub Otava.

Testem ekonomické kondice klubů je jejich přestupová politika. Tady je letní letenská bilance: Berger přišel po skončení smlouvy v Aston Ville zdarma, Blažek z Norimberka za symbolickou částku, Had a Kučera jsou na Letné pouze na hostování.

Jediným hráčem, za kterého Sparta musela zaplatiti větší sumu, konkrétně okolo 20 miliónů, je Ondřej Kušnír a to údajně ještě nezaplatila hotově, ale hráče koupila na splátky. 

Zdá se tedy, že Sparta nemá peníze na rozhazování, údajně se její zadluženost blíží částce 600 miliónů. Sparta ročně pracuje s rozpočtem okolo 350 miliónů a vzhledem k její opakované absenci v milionářské Lize mistrů je logické, že se jí v poslední době zoufale nedostává peněz.

Autor: Lidovky.cz