Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sparta v prvním přípravě remizovala 0:0 s Banskou Bystricou

Sport

  16:55aktualizováno  17:35
BEROUN - Fotbalisté Sparty Praha v prvním přípravném zápase v zimní přestávce remizovali 0:0 s Banskou Bystricou. Na umělé trávě v Berouně v základní sestavě letenského celku debutovaly i zimní posily David Lafata s Lukášem Váchou, který dokonce nastoupil s kapitánskou páskou.

Nový útok Sparty. Václav Kadlec (vlevo) a David Lafata. foto: ČTK

Lafata nastoupil na hrotu sparťanského útoku doplňovaný křídelními hráči Kadlecem a Přikrylem. Zimní ofenzivní posila z Jablonce se v prvním poločase dostala do několika šancí, ale z té největší hlavou minula branku.

Mezi tři tyče se netrefil ani exliberecký Vácha, který nastoupil v úvodní části na pozici defenzivního záložníka.

Sparta - B. Bystrica 0:0

Rozhodčí: Lerch.

Sestava Sparty: I. poločas: Vaclík - Borovskij, Zápotočný, Polom, Hybš - Vácha - Hušbauer, Matějovský - Přikryl, Kadlec - Lafata.

II. poločas: Čech - Vidlička, Holek, Deli, Gil - Konate, Jánoš, Hovorka, Kučera - Balaj, Kweuke. Trenér: Lavička. Trenér: Lavička.

Největší příležitost mělo pražské mužstvo na konci prvního poločasu, kdy Hušbauer trefil hlavou břevno. Do druhé půle poslal trenér Sparty Vítězslav Lavička na hřiště zcela jinou jedenáctku včetně útočníků Kweukeho a Balaje nebo několika hráčů z B-týmu. Banská Bystrica mohla rozhodnout o těsné výhře až na konci, ale střídající Laksik trefil rovněž jen brankovou konstrukci.

Podle trenéra Sparty Vítězslava Lavička zápas odpovídal úvodní zimní přípravě. "Spokojen bych byl, kdybychom některou z těch šancí, které jsme si vytvořili hlavně v prvním poločase, proměnili. Takhle je to jen částečná spokojenost," řekl po utkání novinářům Lavička.

Líbila se mu i práce Lafaty. " Myslím, že tam byla aktivita jak od Davida tak od všech ostatních hráčů. Spolupracoval dobře v mezihře, připravoval balony, dostával se sám do zakončení. Jsem přesvědčený, že bude platným hráčem. Jenom teď potřebuje víc zápasů na to, aby se s týmem sehrál," konstatoval sparťanský kouč.

Pozitivně hodnotil také Váchu. "Jeho přínosem byla pracovitost ve středu pole, hodně balonů odebral, snažil se zapojovat v době, kdy jsme byli v držení míče. Nabízel se aktivně, měl tam jedno slibné zakončení ze střední vzdálenosti. Ani on v tom zápase nezklamal," doplnil Lavička.

V zápase chyběli obránci Manuel Pamič s Jiřím Jarošíkem, kteří kvůli zranění nebyli na kondičním soustředění ve Františkových Lázních. "Pamič už je v plném tréninku, nicméně jsme nechtěli riskovat, že ho hned pošleme do zápasového zatížení. Jarošík dokončuje svůj režim na klinice v Praze. Ve čtvrtek bude mít kontrolní vyšetření magnetické rezonance, která ukáže jeho stav. Věříme, že s námi odjede a zapojí se do přípravy," doufal trenér.

Zranění dnes vyřadilo ze sestavy také útočníka Romana Bednáře, kterého Sparta testuje. "Samozřejmě bychom ho také rádi viděli co nejdříve ve hře, ale teď ho trápí drobný zdravotní problém, proto dneska nebyl v nominaci," dodal Lavička.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!