130 let

Zápas se hrál ve velkém vedru. | foto: ČTK

Sparta v úvodu přípravy prohrála

Sport
  •   22:06
PRAHA - Fotbalisté Sparty Praha v prvním přípravném utkání představili všechny letní posily, přesto prohráli se slovenským Ružomberokem 0:1. Vítězný tým dnes vedl trenér Michal Bílek, který ještě na jaře koučoval letenské mužstvo.


Sparťanský gólman Jaromír Blažek začal po návratu z Eura s přípravou až v úterý, a tak se dnes mezi tyče postavil proti krajanům Matúš Kozáčik. V úvodní sestavě se objevili i noví hráči Marián Had a Patrik Berger, ale sparťanům to nebylo nic platné. V úmorném teple měli potíže s koncovkou a soupeř v 55. minutě využil skulinku ve sparťanské defenzivě Pilár. Sparťané před návštěvou 2600 diváků dělali všechno pro to, aby zápas zlomili, ale nepovedlo se jim tom. Největší šanci v závěru spálil Ondřej Kušnír.


Trenér Vítězslav Lavička tak začal při svém návratu do Sparty porážkou. "Spokojen samozřejmě nejsem. Byly tam chyby. V prvním poločase to byly především zbytečné ztráty míče, ve druhém chvílemi nefungovala organizace hry," řekl letenský kouč, který prostřídal hned 26 fotbalistů. "Chtěli jsme zátěž rozdělit a dát šanci všem. Utkání jsme však brali pouze jako součást tréninkového procesu a všichni hráči vedle určených minut na hřišti trénovali také na vedlejším hřišti," citovaly Lavičku oficiální stránky klubu.


Velké očekávání vzbuzoval start Patrika Bergra, který se do české ligy vrací po letech strávených v zahraničí. "Patrik naznačil, že svou hrou má Spartě hodně co dát, ačkoliv chyby byly i v jeho výkonu. Nastupovat může ve středu zálohy i nalevo, uvidíme podle dalších zápasů," řekl k největší posile trenér, kterého zaujal především útočník Bono Wilfried, jenž minulou sezonu hrál za rezervní tým. "Naznačuje, že má velký potenciál. Dnes se hodně snažil, ale byla na něm znát únava. Každopádně se o své místo ještě popere," dodal Lavička.

Autor: ČTK