Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sparta vyhrála i v Kladně

Sport

  19:24
KLADNO - Fotbalisté Sparty Praha vyhráli ve druhém kole fotbalové ligy v Kladně 2:0 a mají zatím stoprocentní bodový zisk. K výhře došli po brankách Kladrubského a Zemana bez větších problémů i s pozměněnou sestavou, protože trenér Lavička šetřil několik opor před středečním zápasem s Panathinaikosem Atény.

Sparťané se radují z gólu do sítě Kladna.

Sparta v nové sezoně ještě neinkasovala, gólman Kozáčik drží čisté konto dohromady už 360 minut.

Hráči Českých Budějovic remizovali s Bohemians Praha 0:0. Domcí v této sezoně ještě nedali gól. Olomouc Plzeň 2:1 a z úvodních dvou zápasů vytěžila plný počet bodů. Hosté na Hané vedli brankoiu Gruzínce Tatanašviliho, ale domácí po přestávce utkání zvrátili góly Schulmeistera a Kazára, který osm minut před koncem rozhodl z přímého kopu o výhře Sigmy.

Roli favorita potvrdila i Mladá Boleslav proti Zlínu. O vítěznou branku se v 64. minutě postaral domácí útočník Michal Papadopulos, který se prosadil poprvé po návratu z německé bundesligy.

Výsledky:

SK Kladno - Sparta Praha 0:2 (0:1)

Branky: 32. Kladrubský, 81. Zeman. Rozhodčí: Paták - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Bartoš, Cigánek, Mašanský - Vacek, Kučera. Diváci: 4000 (vyprodáno).

Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 0:0

Rozhodčí: Matějek - Kordula, Wilczek. ŽK: Hílek - Belaň, Kincl, Turtenwald, Zbončák, Vošahlík. Diváci: 3258.

Sigma Olomouc - Viktoria Plzeň 2:1 (0:1)

Branky: 50. Schulmeister, 82. Kazár - 20. Tatanašvili. Rozhodčí: Kovařík - Hojsík, Jiřík. ŽK: Komárek, Schulmeister, Drobisz - Jiráček, Tatanašvili, Smola. Diváci: 4849.

FK Mladá Boleslav - FC Tescoma Zlín 1:0 (0:0)

Branka: 64. Papadopulos. Rozhodčí: Příhoda - Ubias, Košec. ŽK: Kalina - Penner, Vyskočil, Baránek, Vrtělka. Diváci: 4650.

Autor: