Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sparta zaplatí za zápas v Jihlavě 60 tisíc, Vysočina polovinu

Sport

  17:19
PRAHA - Disciplinární komise Fotbalové asociace ČR potrestala pražskou Spartu v souvislosti s událostmi při zápase 11. ligového kola v Jihlavě pokutou 40 tisíc korun za opakované výtržnosti fanoušků při utkáních venku. Letenští zároveň musejí domácímu klubu uhradit škodu asi 20 tisíc, která Vysočině nebyla proplacena pojišťovnou.

Jihlava - Sparta Praha. Zásah proti agresivním fanouškům Sparty Praha foto: ČTK

Jihlava zaplatí 30 tisíc za neadekvátní zásah proti letenským příznivcům. Technickému delegátovi zápasu Josefu Krohovi disciplinárka zastavila výkon funkce do konce kalendářního roku.

Mluvčí Sparty Ondřej Kasík řekl, že se vedení klubu proti trestu nebude odvolávat. Při duelu v Jihlavě před jedenácti dny došlo k potyčce hostujících příznivců s členy bezpečností služby. Ta proti sparťanům nasadila vodní dělo, přestože do té doby v sektoru nepoužili žádnou zakázanou pyrotechniku.

"Jsme rádi, že disciplinární komise vyslala jasný signál v tom smyslu, že používání vodního děla proti fanouškům na fotbalových stadionech je neadekvátní," řekl Kasík. "Tím spíš, že toto vodní dělo v Jihlavě se ocitlo v rukou příslušníka bezpečnostní služby, nikoliv člena hasičského sboru," dodal sparťanský mluvčí.

Letenští příznivci házeli na pořadatele různé předměty a také poškodili vnitřní zařízení toalet. Po utkání zadržela policie šest fanoušků, kteří ve vyhrazeném sektoru poškozovali oplocení a sedačky. Podle mluvčího jihlavského klubu Miroslava Fukse byla škoda předběžně vyčíslena na 120.000 korun.

Autoři: ,