Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sparta získala bývalého slávistu Grajciara

Sport

  14:28aktualizováno  18:42
KONYA (TURECKO) - Novou posilou fotbalistů pražské Sparty se stane slovenský středopolař Peter Grajciar, který dříve působil v rivalské Slavii a na Letnou přichází z druholigového tureckého Konyasporu. Na konci týdne by sedmadvacetiletý hráč měl ve Spartě podepsat čtyřletou smlouvu. ČTK to řekl personální ředitel Sparty Jakub Otava. Letnou naopak koncem srpna možná opustí Kamil Vacek, jehož vábí Chievo Verona. Už dnes odešel hostovat do Prešova obránce Jan Krob.

Bohemians 1905 - Slavia (uprostřed Peter Grajciar) foto: ČTK

Otava jednal v Turecku s vedením Konyasporu, který z nejvyšší soutěže sestoupil po uplynulé sezoně, o Grajciarově uvolnění od neděle. Dnes obě strany dospěly k dohodě. "Jednání byla dost komplikovaná. Konyaspor sice sestoupil, ale vzhledem k současné situaci v tureckém fotbale se vedení klubu nevzdává naděje na návrat do první ligy na úkor některého z klubů figurujících v korupční aféře," řekl ČTK Otava.

Sám Grajciar, který se loni při premiérové sezoně v Konyasporu po přestupu ze Slavie blýskl osmi vstřelenými brankami, prý však sám měl o přestup na Letnou eminentní zájem. "Nakonec nám pomohl i vstřícný přístup prezidenta Konyasporu," dodal Otava.

Vackův odchod bude na programu v srpnu
Grajciar by měl do Prahy dorazit ve čtvrtek, pak absolvovat zdravotní prohlídku a vzápětí podepsat kontrakt. V české lize se uvedl několika dalekonosnými trefami z trestných kopů a ve sparťanské záloze by mohl nahradit Vacka, o nějž má eminentní zájem italský klub Chievo Verona.

Vackův odchod do Itálie je pravděpodobný, ale oba kluby si daly čas do konce srpna, až bude mít Sparta po kvalifikaci Evropské ligy. "O Kamila měly zájem zahraniční kluby už v posledních dvou přestupních termínech, ale tentokrát je zájem nejvážnější. Verona však respektuje, že Sparta chce mít hráče k dispozici ještě během srpna, a tak se případný odchod bude řešit definitivně až na jeho konci," řekl ČTK hráčův agent Pavel Zíka.

Jeden odchod však už Sparta přece jen oznámila: na půlroční hostování do Prešova odešel levý obránce Jan Krob, který se během minulé sezony neprosadil do sestavy v konkurenci Manuela Pamiče. Čtyřiadvacetiletý bek má za sebou už hostování v Kladně a Českých Budějovicích, v lize odehrál 40 utkání a jednou se zapsal mezi střelce.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...