Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sparta hlásí další posilu: v Rusku konečně ulovila Breznaníka

Sport

  12:02
PRAHA - Fotbalová Sparta posiluje na příští sezonu: v tomto týdnu se domluvila s Michalem Breznaníkem, bývalým záložníkem Liberce, který naposledy působil v ruském Permu. Informaci jako první přinesl deník Sport.

Michal Breznanik z Liberce a Václav Pilař (vpravo) z Plzně foto: ČTK

Sparta o slovenského záložníka usilovala už minulosti, ale nikdy ho nedokázala přesvědčit, aby opustil Liberec a zamířil na Letnou. Teď je jisté, že se Breznaník stane sparťanem. Klub je s hráčem na všem domluvený, v zákulisí se mluví o tom, že by smlouva měla být na tři roky.

Breznaník přichází z ruského Permu jako volný hráč, v klubu se dohodl na předčasném ukončení smlouvy. Do Ruska odešel z Liberce v září 2012 jako mistr ligy. Trápily ho tam ale zdravotní problémy: musel na operaci s ramenem. V poslední době se připravoval individuálně na Slovensku a na přání Sparty v Praze podstoupil kondiční testy, které dopadly výborně.

Osmadvacetiletý fotbalista nastupuje nejčastěji na levém kraji zálohy, zvládne i roli levého obránce, ale obecně má pověst univerzála, který se dokáže adaptovat na jakémkoliv ofenzivním postu.

Signál pro odchod Krejčího?

Jeho příchod neznamená, že by Sparta chtěla prodat Ladislava Krejčího, jemuž teď levá strana zálohy patří. Breznaník má zvýšit konkurenci a přinést do týmu trochu fotbalové drzosti. Počítá se jen s tím, že mladík Matěj Hybš půjde v létě na hostování.

Právě s Krejčím si sparťanští fanoušci Breznaníkovo jméno spojují i z jiného důvodu: na začátku roku 2011 ostrým zákrokem při halovém turnaji zlomil Breznaník Krejčímu zánártní kůstku. Později se muž, který má v české lize bilanci 55 zápasů a 16 gólů dostal i do slovní přestřelky s bývalým sparťanským kapitánem Markem Matějovským.

Breznaník je druhou jistou posilou. Už v zimě se Sparta domluvila na příchodu bývalého reprezentanta Radoslava Kováče, který ještě tuhle sezonu dohraje jako kapitán Liberce.

Autor: