Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Fanoušci si náš fotbal neužili, řekl sparťan Hušbauer

Sport

  21:16
PRAHA - Fotbalisté pražské Sparty sice ve čtvrtfinále Poháru České pošty vyřadili obhájce z Mladé Boleslavi, ale i autorovi dnešní vítězné branky Josefu Hušbauerovi zněl v uších pískot, kterým letenský tým v odvetě několikrát počastovali vlastní fanoušci. Hušbauer se projevům jejich nevole nediví. Z postupu do pohárového semifinále má sice záložník radost, ale také ví, že hra Sparty i dnes hodně vázla.

Léonard Kweuke ze Sparty (vlevo) a střelec Josef Hušbauer ze Sparty se radují z gólu foto: ČTK

Pískot jej prý mrzel, ovšem pro fanoušky měl pochopení. "Mají na to právo. Jdou na fotbal a chtějí si ho užít. Dnes to tak určitě nebylo. Ale my ten pískot na hřišti moc vnímat nemůžeme," řekl po utkání novinářům Hušbauer, který dnes zařídil Spartě jedinou brankou v 66. minutě vítězství 1:0 a také jí pomohl po třech letech k postupu do semifinále.

Sparťanský odchovanec svoji trefu nepřeceňoval, hlavní zásluhu přisuzoval útočníkovi Kweukemu, který mu přihrál před poloprázdnou bránu. "Udělala to fantasticky, já to už měl jednoduché," chválil Hušbauer spoluhráče.

ČTĚTE TAKÉ

Postupové euforii rozhodně nepropadl, podle něj má Sparta hodně co zlepšovat. "Chybí nám pohoda, možná by to chtělo jeden zápas, ve kterém vyhrajeme o víc branek a chytíme se," přemítal dvaadvacetiletý středopolař.

V zápase s Boleslaví podle něj byly sparťanské problémy jasně patrné. "Pořád je to z naší strany hodně hektické. Ztrácíme úplně jednoduché míče, děláme žákovské chyby. Věděli jsme, že nám s Boleslaví stačí i bezbranková remíza, ale stejně jsme hráli zbytečně zezadu. Nenapadali jsme jejich stopery a ti měli hodně prostoru," popisoval Hušbauer.

Sparťané, kteří v lize z šesti jarních zápasů poztráceli už osm bodů, si prý na hřišti příliš nevěří. "Je to v hlavě. Když si věříte, dovolíte si víc. Takhle se schováváme a nevycházejí nám úplně jednoduché věci. Trenéři říkají, ať dáme hlavy nahoru, že máme všechno ve svých rukou," dodal Hušbauer.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!