Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sparťan Plechatý zahrál úmyslně rukou, video však verdikt zvrátit nemohlo

Sport

  19:05
PRAHA - Podle komise rozhodčích fotbalista Sparty Dominik Plechatý v pondělní dohrávce 21. prvoligového kola na Dukle (2:3) úmyslně zahrál rukou před pokutovým územím. Videorozhodčí (VAR) však nemohl zvrátit původní verdikt sudího Pavla Královce, který místo přímého kopu nařídil pro domácí roh.

Roman Hrubeš během on-line testu videorozhodčího při utkání Sparta vs. Mladá Boleslav. foto: LFA

Situace se stala v 88. minutě za stavu 3:2 pro Spartu. Plechatý při souboji o míč těsně před šestnáctkou zahrál rukou, což Královec neodhalil. Situaci už hlavní arbitr nemohl vrátit, i když videorozhodčí Plechatého přestupek odhalil. „Podle protokolu pro VAR rozhodčí tedy nemohl změnit své původní rozhodnutí a musel hru navázat kopem z rohu,“ uvedla komise rozhodčích ve svém komuniké.

Asistent rozhodčího Vít Melichar chyboval v Příbrami, když ve 28. minutě neodhalil ofsajd hostujícího Zlína při vedoucí brance Tomáše Poznara. Příbramský nováček v sobotu zvítězil 3:2.

Podle komise rozhodčích udělal chybu také další pomezní sudí Jiří Kříž, když v nedělním šlágru Plzeň - Slavia (2:0) nesprávně signalizoval ofsajd při gólu Tomáše Chorého. Úvodní branka ze 43. minuty však nakonec byla uznána po přezkoumání od videorozhodčího.

Autor: