Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Spartě se upsal Kučera

Sport

  13:03
PRAHA - Fotbalový obránce Štěpán Kučera se vrací do Sparty Praha, odkud před rokem zamířil na první zahraniční angažmá do belgických Brugg. Oba kluby se v pondělí večer definitivně domluvily na jeho ročním hostování s opcí a fotbalista se už mohl zapojit do přípravy se staronovými spoluhráči ve Františkových Lázních.

Štěpán Kučera, další posila Sparty. foto: ČTK

Sparta avizovala možný příchod svého bývalého hráče už několik týdnů, ale definitivní podoba dohody byla potvrzena až v pondělí večer. "Hráč se už zapojil do přípravy mužstva," potvrdil dnes Otava. Kučera měl před sebou v Belgii velkou budoucnost, jenže hned na úvod angažmá po protihráčově nešetrném zákroku utrpěl těžké zranění v obličeji. Po uzdravení už příliš šancí k návratu na trávník nedostal.

Příchod na Letnou proto uvítal. "Jsem moc rád, že po tom nešťastném období mám znovu šanci hrát v klubu, který mám tak rád. Rád se sem vracím, vzpomínky na loňský double jsou stále ještě živé," připomněl fotbalista, že by členem úspěšného kádru ze sezony 2006/07. Čtyřiadvacetiletý stoper v první české lize odehrál 35 utkání a vstřelil
jeden gól.

Autor: