Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Špatné zprávy pro Plzeň. Nejlepší hráči Krmenčík a Kayamba budou delší dobu mimo hru

Michael Krmenčík bude mimo hru minimálně tři týdny. foto:  Michal Šula, MAFRA

PLZEŇ - Fotbalistům Plzně budou několik týdnů chybět ofenzivní hráči Michael Krmenčík a Joel Kayamba, kteří kvůli svalovým zraněním nedohráli nedělní zápas 7. kola první ligy s Opavou (4:0). Reprezentant Krmenčík zmešká i zářijová utkání s Kosovem a Černou Horou v kvalifikaci mistrovství Evropy.
  17:30

Liberec neměl proti Spartě kopat penaltu a měl dohrávat v deseti

Krajní záložník Kayamba si poranil lýtko a už v šesté minutě musel být ze hřiště odvezen. Útočník Krmenčík odstoupil po půlhodině hry kvůli nataženému zadnímu stehennímu svalu. 

„Doba léčby při těchto zraněních bývá obvykle v řádech týdnů, nicméně se nedá přesně odhadnout,“ oznámil západočeský klub na twitteru.

Oba hráči v této sezoně zasáhli do všech 11 soutěžních zápasů Viktorie. 

Šestadvacetiletý Krmenčík, který po operaci kolena vynechal celou jarní část minulého ročníku, vstřelil čtyři branky, o rok starší Konžan Kayamba zaznamenal gól a asistenci.

Joel Kayamba slaví gól.
Krmenčík s Kopicem litují zahozené situace.

„Možná nemáme takové hvězdy jako v minulosti, které Plzeň nějak táhly, ale máme vyrovnané mužstvo, a jestliže se někdo zraní, tak ti další hráči jsou schopni jej nahradit,“ řekl plzeňský trenér Pavel Vrba na tiskové konferenci po duelu s Opavou.

„Je pro nás samozřejmě špatně, že se Kayamba a Krmenčík zranili, ale všichni, kdo nastoupili, podali velice dobrý výkon,“ dodal.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!