Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Spotify FC nejspíš nevyjde. Vlastník Arsenalu nechce klub prodat bohatému Švédovi

Příznivci Arsenalu protestují proti šéfovi klubu. foto: ČTK/AP

Londýn - Stan Kroenke, vlastník fotbalového Arsenalu, reaguje na nedávné spekulace o možném prodeji klubu: v prohlášení tuto možnost vyvrací. Američana vyzývali k odchodu z Arsenalu kvůli tomu, že se zapojil do kontroverzního projektu Superligy.
  13:47

„V minulých dnech jsme zaznamenali spekulace médií o potenciální snaze převzít Arsenal. Zůstáváme stoprocentně oddáni klubu a neprodáváme žádný podíl. Nedostali jsme žádnou nabídku a ani se žádnou nabídkou zabývat nebudeme,“ uvedl Stan Kroenke ve společném prohlášení se synem Joshem.

Oním zájemcem o koupi Arsenalu je švédský obchodník Daniel Ek.

Fanoušek týmu a zakladatel streamovací hudební služby Spotify nejprve zveřejnil nevinný tweet, záhy však světová média psala o chystané první nabídce, kterou měly podpořit i klubové legendy Thierry Henry, Dennis Bergkamp a Patrick Vieira.

Slavia - Arsenal. Lacazette přijímá gratulace.
Slavia - Arsenal. Hosté slaví penaltový zásah Lacazetteho.

„Nepoznávám svůj Arsenal a nechápu, co se tam aktuálně děje,“ řekl Henry britskému Telegraphu. „Současní majitelé Arsenal řídí jako firmu, ne jako fotbalový klub,“ kritizoval.

Stan Kroenke prostřednictvím svého holdingu Kroenke Sports & Entertainment ovládl klub před deseti lety, kdy se stal jeho majoritním vlastníkem. V posledních letech Arsenal spravuje jeho syn Josh, který fanouškům minulý týden vzkázal, že jeho rodina momentálně nemá v úmyslu klub prodávat.

Nyní tato slova s otcem zopakovali.

Nejen oni se ocitli pod ostrou palbou kritiky poté, co fotbalovým světem zahýbal nepovedený projekt Superligy.

Arsenal byl jedním ze šesti anglických a celkově 12 klubů, které na začátku minulého týdne ohlásily projekt nezávislé Superligy. Oznámení o prakticky uzavřené soutěži vyvolalo masivní odpor v téměř celé fotbalové komunitě a po dvou dnech byly plány na její založení odloženy.

V pátek protestovala více než tisícovka fanoušků Arsenalu u Emirates Stadium před zápasem proti Evertonu a vyzývala Kroenkeho k odchodu. Nespokojenost se svými americkými majiteli ventilovali v této souvislosti také příznivci Liverpoolu a Manchesteru United.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...