Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Srbští hráči: Kdybychom Stojkoviče nechránili, tak jej fandové zabili

Sport

  16:16
LEIRIA - Srbskému brankáři Vladimiru Stojkovičovi šlo minulý týden při útoku fanoušků před kvalifikačním zápasem fotbalistů Itálie a Srbska skutečně o život. Myslí si to jeho spoluhráči, kteří ho s nasazením vlastních těl chránili před útokem příznivců a nakonec je zahnali.

Vladimir Stojkovič. foto: Reprofoto

"Kdybychom ho nechránili, chuligáni by Vladimira zabili," prohlásil Stojkovičův brankářský kolega Andjelko Djuričič v rozhovoru po návratu z reprezentačního srazu do portugalské Leirii. "Ukazuje to, že problém chuligánství je v Srbsku opravdu velký," dodal.

Ani Djuričič nepoodkryl, co se přesně při útoku fanoušků na týmový autobus při příjezdu na janovský stadion stalo. Podle dřívějších informací srbských médií fanoušci za pomocí dýmovnic zaútočili na autobus a pokusili se lynčovat Stojkoviče. Ostatním hráčům se je podařilo vyhnat a následně ze zakouřeného autobusu utekli do útrob stadionu, kde se schovali v šatně italské reprezentace.

"Stojkovič se třásl strachy, byl to hrozný zážitek," řekl trenér italského týmu Cesare Prandelli. Incidenty prý začaly již při odjezdu hráčů z hotelu k utkání. "Nejprve zapálili východ z hotelu, pak nám na autobus házeli kameny. Nakonec šplhali po autobusu a zaútočili na Stojkoviče tak, jak jsem to dosud neviděl," uvedl Djuričič.

Stojkovič si proti sobě poštval fanoušky tím, že ač je odchovancem Crvene Zvezdy Bělehrad, odešel z Portugalska na hostování do kádru úhlavního rivala Partizanu Bělehrad. Násilí fanoušků se po incidentu v autobusu přeneslo i na trávník a zápas s Itálií byl již po šesti minutách předčasně ukončen. Stojkovič kvůli útoku fanoušků odmítl k utkání nastoupit.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...