Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Nou Camp se rozloučil s dojatým Guardiolou

Sport

  15:30
BARCELONA - Fotbalový trenér Pep Guardiola si při své derniéře před domácími fanoušky v Barceloně užil aplaus téměř 90 tisíc diváků. Při dojemném loučení zhlédl video rekapitulující významné momenty svého čtyřletého angažmá u katalánského týmu a poté ke všem přítomným přímo z trávníku promluvil.

Guardiola foto: Reuters

"Všem mnohokrát děkuji, především těm, kteří byli ke mně nejblíž, protože každodenně tvrdě pracovali, aby si všichni mohli naši hru užívat. A děkuji i všem na tribunách, kteří sice nebyli tak blízko, ale jejich podporu jsme skutečně cítili," řekl mimo jiné na hrací ploše Guardiola.

Sobotní duel již jistého španělského vicemistra rozhodl útočník Lionel Messi, který čtyřmi brankami stanovil v derby s Espaňolem skóre 4:0. "Lionel byl středem pozornosti celou sezonu, nemůžu na něho přece žárlit," řekl Guardiola na otázku, zda Argentinec nezastínil jeho rozlučku. "Doufám, že v budoucnu se mu bude dařit stejně dobře. Já osobně jsem se mu snažil pomoci nejvíc, co to šlo. On mi na oplátku bezpochyby pomohl být kvalitním trenérem a zlepšovat se," uvedl.

Messi ve španělské lize nastřílel v této sezoně už 50 branek. Nejlepší střelecký výkon přitom dosud zaznamenal v předchozí sezoně Cristiano Ronaldo z Realu Madrid, když se trefil jednačtyřicetkrát. Argentinský kanonýr po své čtvrté brance zamířil přímo k lavičce, s Guardiolou si potřásl rukou a objal ho. "Moc mu za tento detail děkuji. Od hráčů jsem se dočkal spousty skvělých věcí, co jsem tady. Mám je rád a spoustu mi toho po nich navždycky zůstane," přiznal trenér.

Jednačtyřicetiletý Guardiola se na konci dubna rozhodl neprodloužit v Barceloně smlouvu. S týmem může ještě získat čtrnáctou trofej, ve finále Španělského poháru se o ni jeho hráči utkají s Bilbaem. Po sezoně ho ve funkci nahradí dosavadní asistent Tito Vilanova.

Rosell chce, aby se jednou vrátil

Prezident klubu Sandro Rosell vyjádřil přání, aby se někdejší záložník jednou vrátil. "Každý ho tu miluje a přeje si, aby se vrátil. Odešel opravdu stylově a stylově se vrátí. Na Nou Campu to byl hukot, bylo to fantastické," popsal svůj dojem z rozlučky.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!