130 let

Vítězslav Lavička, nová trenérská akvizice Sparty Praha. | foto: ČTK

Statistika pro sešívky a živoučký Berger

Sport
  •   17:13
PRAHA - První ligové kolo snad nemohlo dopadnout lépe. Zatímco Železná Sparta si dokázala poradit s ambiciózní a notně posílenou Bolkou, kouzelníci mistra obranných standartek Jarolíma si přivezli dva banány od Ještědu. Zastavme se nejprve u slátanců. Jejich příznivci by si měli připomenout statistiky: pokud úřadující mistr nedokázal zvítězit v úvodním utkání nové sezony, titul nikdy neobhájil.

Což ale samozřejmě neznamená, že případná výhra v Liberci by slávistům nějaké šance na ligové vítězství dávala...

Ačkoli totiž novináři z nejmenovaných SPORTovních sešívaných bulletinů řeší zejména faul SuperToma Řepky a vítězství letenských i jinak snižují, fakta hovoří jasně. Sparta po soustředěném výkonu zlepšeném ve druhém poločase porazila jednoho z adeptů na pohárové příčky, ne-li na titul. A to se počítá! Stejně jako prozřetelnost Víti Lavičky, který neváhal v brance nechat jednoho z hrdinů utkání Matúše Kozáčika na úkor uzdraveného Jardy Blažka. Zato očekávaná hlavní hvězda týmu Patrik Berger zaujala snad jen svým pozápasovým komentářem. Hlavně slovy, že jeho výkon ještě nebyl "živoučký“ (část deníků uváděla "živounký“).

Přímo alarmující pak byla kapitánova radost z toho, že se nezranil a i po prvním kole může trénovat. Ach jo! Snad tedy Patrik konečně nastartuje ten svůj diesel, jak říká, a konečně předvede něco živoučkého či živounkého. Když ne dnes v předem jasné partii proti Šeriffu Tiraspol, tak v neděli v neméně jasně vítězném zápase v Kladně. Sparta Forever!

Přítelkyně autorovi (31) vyčítá, že má raději Spartu než ji. Má pravdu.

Autor: Petr Kolář