Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Stávkoval, nechodil na tréninky, teď se Konaté omlouvá: Byl jsem fyzicky vyčerpaný

Sport

  16:49
Praha - Přestup ze Sparty do Steauy Bukurešť si chtěl vymoct tím, že nechodil na tréninky. Pak ale zjistil, že tudy cesta nevede, a tak se fotbalista Tiémoko Konaté na facebooku omluvil fanouškům i spoluhráčům. Své absence na trénincích vysvětlil psychickým i fyzickým vyčerpáním.

Archivní foto foto: Ondřej BičištěMAFRA

„Chci vysvětlit, proč jsem mlčel a proč jsem tři dny nebyl na tréninku. Byl jsem fyzicky a mentálně vyčerpaný. Chci se omluvit fanouškům i spoluhráčům. Doufám, že si znovu najdu cestu do vašich srdcí,“ napsal Konaté na svém facebookovém profilu.

Konaté chce odejít ze Sparty a to za každou cenu. Nepřišel na trénink

Šestadvacetiletý záložník z Pobřeží slonoviny je od poloviny srpna přeřazen do juniorky Sparty, protože se nedostavil na trénink a chtěl si vymoci přestup do Steauy Bukurešť.

„Konaté se nedostavil na Letnou k předzápasovému tréninku a vedení klubu oznámil, že ve Spartě již nechce dále pokračovat, i když má ještě dva roky platnou smlouvu. Vedení klubu zvažuje příslušné kroky,“ uvedla tehdy Sparta na svém webu.

Sparta, které fotbalista patří od roku 2012, s Konatém nadále počítá. Dokonce ho zapsala na soupisku pro Evropskou ligu. „Jde jen o to, kdy bude mít jasno Timi. My v tomto případě jasno máme, protože tu má smlouvu ještě na dva roky,“ uvedl generální ředitel Sparty Adam Kotalík na začátku září.

Tiemoko Konaté ze Sparty a Roman Potočný z Teplic.
Tiémoko Konaté (vlevo) se snaží obelstít Františka Kubíka.
Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...