Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Reprezentační stoper Procházka opouští Plzeň a míří do Turecka

Petr Čech

  11:36
PRAHA - Fotbalová Plzeň pouští jednu ze svých dlouholetých opor. Reprezentační stoper Václav Procházka přestupuje do tradičního tureckého klubu Ankara Osmanlispor, někdejšího Ankarasporu. Po absolvování zdravotní prohlídky je pro něj připravena smlouva do léta 2019.

Václav Procházka foto: Reprofoto

Plzeň souhlasí, aby jedenatřicetiletý reprezentant 3. ledna odletěl do Antalye, kde bude dvanáctý tým turecké ligy na soustředění, aby zde absolvoval lékařskou prohlídku a následně podepsal profesionální smlouvu.

„V tomto transferu zastupujeme turecký klub. Před Vánoci jsme v Praze za naší účasti zorganizovali schůzku mezi plzeňským generálním ředitelem Adolfem Šádkem a viceprezidentem Osmanlisporu Cenkem Karayelem, kde se kluby domluvily na přestupu,“ přiblížil Viktor Kolář z agentury Sport Invest International, která zastupuje například Petra Čecha.

Plzeň je na Procházkův odchod připravená, z hostování v Olomouci se do přípravy, kterou tým zahájí 4. ledna, vrátil Roman Hubník. Navíc v závěru podzimu si tým vyzkoušel, jaké je to hrát bez Procházky.

Po vyloučení ve šlágru se Spartou (2:1) totiž vypadl ze sestavy a jeho zástupci Lukáš Hejda s Janem Baránkem si vedli dobře. Zbytečná červená karta za oplácení totiž nebyla jediným Procházkovým přehmatem za poslední období.

Procházka je plzeňským odchovancem a velkým patriotem. V lize se však nejdřív prosadil na hostování ve Slovácku a pak především v Mladé Boleslavi, kam v létě 2007 přestoupil. Po necelých pěti letech si ho Plzeň koupila zpátky.

Na jaře 2013 pomohl týmu k historicky druhému titul v domácí nejvyšší soutěži a poté k druhé účasti v Lize mistrů. Na podzim rovněž debutoval v národním mužstvu, dosud nastoupil ve čtrnácti zápasech, z nichž devět odehrál v poslední úspěšné kvalifikaci o postup na Euro 2016.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!