Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Straka: Do konce března se rozhodne, jestli zůstanu

Sport

  17:34
PEC POD SNĚŽKOU (Trutnovsko) - Trenér slávistických fotbalistů František Straka momentálně neřeší, zda bude v Edenu pokračovat i po skončení sezony, kdy mu vyprší smlouva. Soustředí se prý hlavně na to, aby dobře připravil tým na jarní část ligy a splnil cíl v podobě posunu z desáté příčky do horní poloviny tabulky.

Slavia (František Straka) foto: ČTK

Ředitel Slavie Miroslav Platil v rozhovoru pro deník Sport prohlásil, že do poloviny března chce mít jasno o tom, zda Straka povede vršovický tým i v další sezoně. Trenér ale na zmíněný termín nijak zvlášť nemyslí.

"Je pravda, že máme určitý termín a budeme o tom určitě mluvit. Do konce března má být jasno, ale já tuhle situaci momentálně neřeším. Soustředím se na to, abych připravil tým a splnil cíl, který všichni chceme," řekl Straka novinářům během soustředění v Peci pod Sněžkou.

Zda s ním klub prodlouží smlouvu, prý zatím neřeší. "Já mám smlouvu podepsanou do konce sezony a z toho vycházím. Pak se uvidí," podotkl.

PSALI JSME:

To, že by o jeho dalším osudu mělo být rozhodnuto ještě v průběhu jarní sezony, ho nijak netrápí, ani to nepovažuje za handicap. "Každý máme svůj limit. Já jsem na tenhle tlak zvyklý, umím s ním pracovat. Každý má právo na to vyhodnocovat, s tím já nic neudělám," řekl.

"Když jsem přišel do Slavie, byla snad čtyři body od sestupu. Teď máme dvacet bodů a kdybychom zvládli ten konec podzimu, jsme někde jinde. Myslíte, že je to o tom, že Straka musí někoho přesvědčovat? Buď se přesvědčili, nebo ne," prohlásil třiapadesátiletý kouč.

Platil také uvedl, že by si u týmu dokázal představit libereckého kouče Jaroslava Šilhavého nebo trenéra FC Sydney Vítězslava Lavičku. "Každý má nárok na svůj názor. Každopádně oba jsou to skvělí a charakterově fenomenální kluci. Rád doporučím svého kolegu," prohlásil Straka.

Slavia (František Straka)

Momentálně se zabývá hlavně tím, jak doplnit kádr. Slávisté zatím získali pouze dva útočníky Jiřího Böhma a Milana Škodu a Straka věří, že ještě přijde nějaká posila do zálohy a do obrany. V hledáčku Pražanů jsou Rus Nika Pilijev z CSKA Moskva a Tomáš Mičola z Brestu.

"Transferové okno je do konce ledna. Samozřejmě čím později dostanete toho hráče, tím složitější je to pro trenéra. Udělám maximum, abychom už v příštím týdnu naplnili naše představy. Chtěl bych, aby s námi nové posily odcestovali na soustředění na Kanárské ostrovy," uvedl Straka. Na herní kemp odcestují slávisté na začátku února.

V jarní sezoně chce Straka Pražany posunout v tabulce co nejvýš. Vrcholem pro něj bude ve 22. kole první derby proti Spartě, kde v minulosti trénoval. "Tu rivalitu začnu vnímat, až se bude to derby blížit. Samozřejmě s mými kamarády sparťany se popichujeme. Já jim říkám, že vás smázneme. Hecování probíhá, to musí být," dodal s úsměvem Straka, který po nástupu do Slavie čelil nenávistným reakcím fanoušků.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...