130 let

Velká posila v Plzni. | foto: ČTK

Strakův návrat do Plzně byl potvrzen

Sport
  •   10:45
PLZEŇ - Hokejový útočník Martin Straka se ze zámořské NHL definitivně vrátil do Plzně a v mateřském klubu bude působit nejen v roli extraligového hráče, ale bude zastávat i funkci generálního manažera a jednatele. Potvrdil to podpisem smlouvy s prezidentem klubu Tomášem Králem na dnešní tiskové konferenci v Plzni.

Pětatřicetiletý forvard podepsal jednoletý hráčský kontrakt. "Jsem moc vděčný za tu šanci. Věděl jsem dlouho, že když se vrátím do Čech, tak to bude do Plzně. Jsem Plzeňák a jsem tady doma," prohlásil Straka, který se však místo předpokládané pozice sportovního manažera posunul v organizaci klubu ještě o něco výše. "V manažerské funkci se budu nejprve především rozkoukávat a vstřebávat nové věci. Je potřeba podávat především dobré výkony na ledě, abychom se dostali do play off a lidi se hokejem bavili," uvedl.

Olympijský vítěz z Nagana a mistr světa z Vídně 2005 oblékne dres Plzně znovu po více než třech letech od doby, kdy na západě Čech odehrál při výluce v NHL kompletní ročník 2004/05. Tehdy v 45 zápasech nasbíral 34 kanadských bodů za 16 gólů a 18 asistencí.

V NHL odehrál Straka 954 zápasů v základní části za Pittsburgh, Ottawu, Islanders, Floridu, Los Angeles a Rangers. Připsal si v nich 717 bodů za 257 branek a 460 nahrávek. V play off přidal Straka ve 106 utkáních 70 bodů díky 26 gólům a 44 asistencím.

Autor: ČTK