Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Stramaccioni zatoužil po Biabianym. Bude ve Spartě náhradou za Konatého?

Sport

  15:34
PRAHA - Fotbalová Sparta láká Jonathana Biabianyho, extrémně rychlé francouzské křídlo z Interu Milán. S klubem je podle italských médií údajně domluvená, nyní záleží na devětadvacetiletém útočníkovi, jestli na přestup do Prahy kývne.

Jonathan Biabiany. foto: Reprofoto

Biabianyho si vyhlédl nový sparťanský kouč Andrea Stramaccioni, který má na Inter vazby. V minulosti tam totiž působil u mládeže a poté trénoval i áčko.

Biabiany je podobným typem fotbalisty jako Tiémoko Konaté, velmi rychlý, šikovný driblér, ale není příliš efektivní. Právě za něj by ostatně mohl být případně náhradou, pokud by ten z Letné během přestupního termínu odešel.

V minulé sezoně byl v Interu nevyužitý. V Sérii nastoupil na jedinou minutu, třikrát naskočil do zápasů v Evropské lize, v domácím duelu proti Spartě (2:1) odehrál devadesát minut.

Sparta pro nadcházející sezonu už získala čtyři nové hráče, ale teprve Biabiany by byl vyloženě na přání Stramaccioniho.

Vukadin Vukadinovič, Lukáš Štetina, Eldar Čivič a Marc Janko byli vytipováni ještě před angažováním italského kouče.

Biabiany, jehož rodiče jsou původem z karibského Guadaloupu, už v šestnácti zamířil právě do Interu Milán. Na začátku profesionální kariéry hostoval v Chievu, v Modeně či v Parmě, působil i v Sampdorii. Od léta 2011 byl čtyři roky v Parmě, poté se vrátil do Interu, kde podepsal čtyřletou smlouvu.

Když měl v srpnu 2014 zamířit do AC Milán, při lékařské prohlídce mu zjistili srdeční arytmii. Z přestupu sešlo, Biabiany byl pak pod podrobným lékařským dohledem a po roce dostal k návratu na hřiště zelenou.

Nastupoval také za francouzskou jedenadvacítku.

O dohodě mezi Spartou a Interem informoval na svém webu žurnalista Gianluca Di Marzio, který během jara přinesl zprávy právě v souvislosti se Stramaccionim a Spartou.

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...