130 let

Andrea Stramaccioni si vzal 48 hodin na rozmyšlenou. | foto: MAFRA

Stramaccionimu nepřivedli vysněné posily. V Íránu chce končit ještě dřív, než začal trénovat

Sport
  •   17:05
PRAHA - Tak tohle se nepovedlo. Angažmá ve Spartě proklínaného a v Česku vysmívaného kouče Andrey Stramaccioniho v íránském klubu FC Esteghlal možná skončí ještě dřív než pořádně začalo. Vedení klubu mu totiž nepřivedlo vysněné posily.

Stramaccioni přiznal chyby: ‚Přivedl jsem moc cizinců‘. Hodlá se ale poučit

Když v létě před dvěma lety přivedl do Sparty jedenáct cizinců, kteří jsou až na Tala Ben Chaima, Semiha Kayu a Georgese Mandjecka z klubu už pryč, zavládlo na Letné velké očekávání. O to větší zklamání nastalo, když se jim nedařilo.

Sparta se dosud vzpamatovává z obrovské finanční ztráty (zhruba půl miliardy korun), zmíněné trojici navíc stále musí platit na české poměry obří výplatu, i když v současné základní sestavě nenastupuje Ben Chaim, Kaya ani Mandjeck.

Sotva však letos v červnu vypršela Stramaccionimu ve Spartě smlouva, vyšlo najevo, že podepsal novou. 

Podle televizní stanice Sky Sport Italia mu Esteghlal nabídl v rámci dvouleté smlouvy s opcí zhruba 41 milionů korun za jednu sezonu. To je ještě o několik milionů korun víc, než kolik pobíral ve Spartě.

Nový trenér pražské Sparty Andrea Stramaccioni pózuje na letenském stadionu.
3. Andrea Stramaccioni - Zřejmě největší ústřel ve sparťanských dějinách....

Po necelých dvou měsících je však všechno jinak. Třiačtyřicetiletý Ital totiž podle Sky Sport Italia hrozí výpovědí, pokud mu klub nekoupí hráče, na jejichž koupi se s vedením při podpisu smlouvy domluvil.

Zatím přišel jen bývalý útočník prvoligového Beneventa Diabaté, naopak bývalý obránce Crotone Hrvoje Milić, který už podepsal smlouvu, neměl od klubu vyřízená víza, a tak si v Íránu nezahraje.

Zcela pak selhaly příchody útočníka Chieva Manuela Pucciarelliho a obránce Boukaryho Dramého z Bergama. 

Stramaccioni si prý nyní vzal 48 hodin na rozmyšlenou, zda s klubem rozváže smlouvu. Tím zároveň vytváří na klub tlak, aby mu potřebné posily opatřil.

Autor: lar