Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Střelecká mizérie. Bezbrankovou remízou skončil i šlágr kola mezi Zlínem a Plzní

Sport

  20:48
ZLÍN - Ani ligový lídr z Plzně z gólově chudého sobotního programu první fotbalové ligy nevybočil a bezbrankovou remízou na hřišti Zlína nabídl šanci nejbližším pronásledovatelům. Po nevýrazném prvním poločase domácí svého soupeře předčili herním nasazením, neprosadili se ale v koncovce a už ve čtvrtém zápase v řadě vyšli gólově naprázdno.

Plzeňští hráči Milan Petržela (vlevo) a David Limberský (vpravo) se snaží zastavit zlínského rychlíka Vukadina Vukadinoviče (uprostřed). foto: MAFRA

„Utkání mi naznačilo, že jsme schopni hrát vyrovnaně i s takovým soupeřem, jakým je Plzeň, která jde tvrdě za titulem. Dokázali jsme jeho sílu eliminovat. Z mého pohledu by byl hezčí výsledek tohoto duelu 1:1 nebo 2:2. Terén ale není ideální, nám chyběla finální fáze,“ uvedl trenér fotbalistů Zlína Bohumil Páník.

Oba týmy vsadily v prvním poločase na opatrnou hru se snahou neudělat zbytečnou chybu. Zlín se zaměřil na pozornou defenzívu a při přechodu do protiútoků prokládal postupnou kombinační souhru pokusy nakopávat míče na pohyblivého Diopa. Do šancí se ale domácí fotbalisté dlouho nedostali

Zlínský hráč Jean-David Beauguel s míčem.
Martin Zeman (vlevo) v souboji o míč s Vukadinem Vukadinovičem (vpravo).

Plzeň se snažila prosadit křídelní hrou, několikrát zahrozil na pravé straně Petržela, ale žádnou akci se mu nepodařilo dotáhnout k zakončení. Jediného útočníka, exzlínského Poznara, pečlivě střežil stoper Jugas a sám se dostal i k nebezpečnému zakončení. Po půlhodině hry zmařil jeho střelecký pokus brankář Kozáčik a těsně před přestávkou netrefil zlínský stoper branku.

„Škoda remízy. Nemáme se ale za co stydět. Jen jsme neproměnili vypracované šance. Hledáme střelce. Myslel jsem si, že to budu já. Ale nepodařilo se mně proměnit také žádnou příležitost,“ řekl Jakub Jugas.

Zlínu chyběl ke gólu centimetr

Jeho bývalý spoluhráč Tomáš Poznar byl zklamaný víc. „Představoval jsem si návrat do Zlína trochu jinak. Myslel jsem si, že tady vyhrajeme. Měli jsme hodně férových soubojů s Jugasem. Musím sportovně uznat, že Zlín byl lepší,“ přiznal po utkání Poznar.

Zcela jiný obraz nabídl druhý poločas. Zlín vsadil na drtivý nápor. Živuličovu tvrdou ránu hned po změně stran vytáhl Kozáčik nad břevno a vzápětí Diopovu hlavičku zastavili plzeňští obránci až na brankové čáře, možná dokonce za ní, což by byla otázka pro videorozhodčího. „Chyběl nám možná centimetr, abychom měli uznaný gól a vyhráli,“ komentoval situaci trenér Zlína Páník.

Další příležitost ke skórování propásl po Pazderově centru Traoré, který sám před brankou špatně trefil míč hlavou. Plzeňský trenér Pivarník neprobral své svěřence z útlumu ani třemi střídáními. Největší šanci měl po hodině hry Hubník, ale trefil jen boční síť. Viktoria vyslala první střelu na branku až v poslední minutě, ale s Krmenčíkovým pokusem si domácí brankář Dostál poradil.

Plzeňský trenér po zápase netajil své zklamání. „Byl to více boj než fotbal. Výsledek beru jako spravedlivou remízu, ale spokojený s výkonem našeho týmu být nemohu. Čekal jsem více od všech, pět hráčů však nepodalo ani průměrný výkon. To nemohlo stačit na více než na bod,“ řekl Pivarník.

Fastav Zlín - Viktoria Plzeň 0:0

Rozhodčí: Proske - Blažej, Pospíšil
ŽK: Diop, Matejov, Hnaníček, Janíček - Zeman
Diváci: 5109

Sestavy:
Zlín: Dostál - Pazdera, Jugas, Gajič, Matejov - Vukadinovič, Traoré, Hnaníček (88. Janíček), Živulič, Štípek (78. Holík) - Diop(79. Beauguel). Trenér: Páník.

Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský - Petržela (67. Zeman), Ivanschitz (52. Hromada), Kovařík - Poznar (57. Krmenčík). Trenér: Pivarník.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...