Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Stvrzeno. Krejčí v příští sezóně bude oblékat dres italské Boloni

Sport

  12:33aktualizováno  12:49
Praha - Záložník Ladislav Krejčí přestoupil ze Sparty do Boloni. Oba kluby o transferu čtyřiadvacetiletého fotbalisty informovaly bez bližších detailů na svých webech. Podle médií by měl čtrnáctý tým uplynulého ročníku Serie A za českého reprezentanta údajně zaplatit čtyři miliony eur (asi 108 milionů korun).

Ladislav Krejčí foto:  Michal Růžička, MAFRA

Další šance z prestižní ligy přijít nemusí. Krejčího odchod do Boloni je logický

Krejčí se prvního angažmá mimo Spartu dočkal dva dny po narozeninách. Za letenský celek nastupoval v první lize od roku 2010, celkem za něj v nejvyšší soutěži odehrál 131 zápasů a vstřelil 25 branek. V minulé sezoně měl bilanci čtyř branek v 27 utkáních, další dva góly přidal v Evropské lize, kde týmu pomohl do čtvrtfinále.

O jeho možném odchodu z Letné se už spekulovalo v minulých letech, kdy se o něj údajně zajímaly Mönchengladbach, Newcastle nebo Inter Milán. „Ve Spartě patřil Láďa k hlavním oporám, ale už byl nejvyšší čas, aby se začal prosazovat v zahraničí. V jeho 24 letech jde o vyzrálého hráče, jehož kvality byly ověřeny řadou těžkých mezinárodních zápasů jak v klubovém, tak reprezentačním dresu,“ uvedl na facebooku hráčův agent Viktor Kolář.

V reprezentaci Krejčí odehrál 26 utkání a vstřelil čtyři branky. Na mistrovství Evropy ve Francii, kde výběr trenéra Pavla Vrby skončil už v základní skupině, nastoupil ve všech třech zápasech.

Boloňu vede bývalý italský reprezentant Roberto Donadoni. V uplynulém ročníku Serie A skončil s týmem čtyři body nad sestupovým pásmem.

Autor:

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...