130 let
Luis Suárez z Barcelony.

Luis Suárez z Barcelony. | foto: ČTK

Výročí oslavil hattrickem. Suárez je pro Barcelonu nenahraditelný

Sport
  •   11:09
BARCELONA - Útočník Luis Suárez v neděli stylově oslavil roční výročí svého debutu za Barcelonu, když hattrickem rozhodl o domácí výhře 3:1 nad Eibarem. Trenér Luis Enrique uruguayského fotbalistu po utkání španělské ligy hodně chválil, podle něj je pro katalánský tým nenahraditelný.

Suárez, který za Barcelonu hrál poprvé před rokem proti Realu Madrid, na Nou Campu nejprve v první půli hlavou vyrovnal a po změně stran přidal další dvě branky po tvrdých pohotových střelách v šestnáctce. Barcelona po devíti kolech La Ligy zůstala jen o skóre druhá za vedoucím Realem Madrid.

„Je to pro mě výjimečný hattrick, protože přišel přesně rok po mém debutu. Vyhráli jsme těžký zápas, ve kterém jsme znovu prohrávali, ale už myslíme na další utkání,“ řekl novinářům osmadvacetiletý útočník.

Za rok v barcelonském dresu Suárez odehrál 57 soutěžních zápasů a vstřelil 35 gólů včetně dvou hattricků. S deseti zásahy je v této sezoně aktuálně nejlepším týmovým střelcem.

Kouč španělského mistra si bývalého kanonýra Ajaxu Amsterodam nebo Liverpoolu hodně cení. „Přínos Luise Suáreze pro Barcelonu je nedocenitelný a nezpochybnitelný. Je nesmírně silný v pokutovém území a je nenahraditelný,“ konstatoval Enrique.

Suárez s Brazilcem Neymarem zatím úspěšně zastupují zraněného Lionela Messiho, s nímž v minulé sezoně dohromady nastříleli rekordních 122 soutěžních gólů. Při absenci argentinské hvězdy se barcelonské duo podílelo na 14 z 15 branek v domácí soutěži a Lize mistrů. V neděli se blýskl Suárez hattrickem a Neymar v minulém ligovém duelu s Vallecanem (5:2) skóroval dokonce čtyřikrát.

Autor: ČTK