Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Vsadil na to, že se Suárez opět zakousne. Vydělal desítky tisíc

Sport

  11:14aktualizováno  20:44
SAO PAULO - Přestože potřeba Luise Suáreze kousat protihráče má na hony daleko k chvályhodnému činu, najdou se i tací, které poslední výstřelek uruguayského fotbalisty potěšil. Například sázkaře ve Švédsku nebo několik společností, které se rozhodly incident s italským obráncem Giorgiem Chiellinim využít k reklamním účelům.

Luis Suárez (v bílém) se drží za zuby poté, co je obtiskl do ramena italského obránce Daniella Chielliniho (v modrém). foto: ČTK

"Žvýkej Trident, ne fotbalisty," uvedl na sociální síti Twitter výrobce amerických žvýkaček. "Hey, Suárezi! Až budeš mít příště hlad, dej si radši Snickers," přidal pro změnu výrobce známé čokoládové tyčinky.

Patrný otisk zubů...

A protože po jídle se mají čistit zuby, přidal se i výrobce ústní vody Listerine. "Po zakousnutí do Itala doporučujeme pořádně si vypláchnout pusu," uvedl.

Ještě větší radost však měla ze Suárezova výstřelku asi stovka švédských sázkařů, kteří si na internetu s kurzem 176:1 vsadili, že uruguayský útočník kousne soupeře. "Vypsali jsme kurzy na pár šíleností a jsme rádi, že jedna z nich vyšla," citovala agentura Reuters marketingového manažera společnosti Betsafe Patrika Oqvista.

Kanibal Suaréz

Jedním ze šťastlivců byl i třiadvacetiletý učitel Jonathan Bräck, který vsadil 80 švédských korun a nakonec vyhrál 14 tisíc (asi 42 tisíc Kč). "Chtěl jsem vsadit víc, ale kamarád mě přesvědčil, že jen vyhazuji peníze," uvedl. "Za peníze si koupím nějaký pěkný výlet. Asi pojedu na zápas Manchesteru United," dodal.

Luis Suárez a jeho upíří kousky:

Jeho nadšení však určitě nebude sdílet vedení uruguayské reprezentace, protože Suárezovi hrozí za prohřešek až dvouletý zákaz činnosti. Útočník se navíc neprovinil poprvé a dlouhé tresty z kousání soupeřů si už odpykal v Nizozemsku i v Anglii.

Autoři: ,