130 let

Yaya Touré přihlíží řecké radost. | foto: ČTK/AP

Skandál! Rozhodčí záměrně poškozují africké týmy, zlobí se Yaya Touré

Sport
  •   17:16
RIO DE JANEIRO/PRAHA - Nespravedlnost, kterou nikdo neřeší. Fotbalista Yaya Touré z Pobřeží slonoviny kritizuje Mezinárodní fotbalovou federaci FIFA, protože na světovém šampionátu dovolila, aby africké týmy byly znevýhodňovány.

Národní mužstvo Pobřeží slonoviny po nepřesvědčivých výkonech nepostoupilo ze skupiny. Rozhodlo se o tom v nastavení závěrečného utkání proti Řecku, gól na 2:1 vstřelil Samaras z penalty.

"Zoufale jsem doufal, že si rozhodčí všimne Samarasovy simulace," prohlásil Touré pro France Football.

Z pěti afrických týmů do osmifinále postoupily jen Nigérie a Alžírsko, ale na favority z Francie a z Německa nestačily. Kamerun i Ghana úplně vyhořely.

Pobřeží slonoviny bylo blízko postupu, ale nešikovný zákrok náhradníka Giovanni Sia a následná penalta tým poslala domů.

Yaya Touré tvrdí, že pokutový kop sudí odpískat neměl. "Znovu rozhodčí nebyli na naší straně. Neodpískali nám minimálně dvě penalty v zápase s Japonskem (2:1) a v zápase s Řeckem si proti nám jednu vymysleli," zdůraznil.

"Samozřejmě, že to nikoho nezajímá, jelikož jde o africké týmy. Kdo se vážně zabývá nespravedlností vůči africkému týmu? Tahle chyba nás připravila o něco velkého. Je to skandál, který bohužel očividně moc lidí nevzrušuje," dodal hráč Manchesteru City.

Autor: