Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Liberecká posila excelovala. Šural zařídil Spartě vítěznou generálku s Žilinou

Sport

  19:45
PRAHA - Fotbalisté Sparty v generálce na jarní část sezony porazili doma na Letné Žilinu 4:2. Zasloužila se o to zejména zimní posila Josef Šural. Reprezentační záložník vstřelil dva góly a na další přihrál Ladislavu Krejčímu, trefil se také Bořek Dočkal.

Sparťanská radost v přípravném duelu se Žilinou. foto: ČTK

Sparta od začátku zaměstnávala hostujícího brankáře, na gól však čekala do 36. minuty, než Šural našel Krejčího, který střelou pod břevno otevřel skóre. Hosté sice brzy srovnali, ale v závěru poločasu si Krejčí se Šuralem vyměnili role a posila z Liberce vstřelila hlavou svůj první gól ve sparťanském dresu.

Šural byl při chuti, v další šanci sice ještě neuspěl, ale po přiťuknutí Zahustela už navýšil vedení, které ještě potvrdil Dočkal ranou z hranice pokutového území. Žilina už jen v závěru snížila.

Přípravné fotbalové utkání: Sparta Praha - Žilina, 7. února v Praze. Zleva...
Přípravné fotbalové utkání: Sparta Praha - Žilina, 7. února v Praze. Zleva Petr...

„Vždycky jde zahrát ještě lépe, ale jsem rád, že jsem dal konečně branku. Navíc byly dvě a k tomu asistence. Ale branky budou důležité až v lize a ne v generálce. Věřím, že nám výhra do jara pomůže,“ řekl Šural. „Potřeboval jsem si zvyknout na nové spoluhráče a každým zápasem je to lepší a lepší,“ dodal.

Sparta se dočkala výhry po pěti přípravných zápasech bez vítězství a pozitivně se naladila na sobotní vstup do ligy na hřišti Zlína.

Dostali jsme facku v pravou chvíli. Budou se dít věci, hrozí kouč Plzně Krejčí

„Celkově hodnotím generálku pozitivně, protože jsme vyhráli. Na druhou stranu brankový rozdíl měl být větší. V závěru jsme předvedli po čtvrtém gólu další pěkné akce, ale místo aby to skončilo pět nebo šest jedna, tak jsme inkasovali na 4:2,“ mrzelo trenéra Zdeňka Ščasného.

„Tohle bych hráčům vytkl, i když jsme rádi, že jsme se konečně prosadili střelecky, protože ve Španělsku se nám to nedařilo,“ dodal. Potěšilo ho, jak během přípravy do týmu zapadly posily.

„Je to sice ošidné chválit před startem sezony, ale s Šuralem i Zahustelem jsme velice spokojení a těší nás, jak do mužstva zapadli. Zahustel podával dobré výkony od začátku. Pepa Šural se postupně rozehrával už ve Španělsku a zlepšuje se každým zápasem. Plní přesně to, co si od něj slibujeme. Věřím, že se bude ještě zlepšovat,“ dodal Ščasný.

Autor: