Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Švancara má jasno: Plzeň si zahraje semifinále

Sport

  10:42
PRAHA - Po skončení základních skupin Evropské ligy pronesl Petr Švancara v televizním rozhovoru svůj odvážný tip: "Plzeň dojde až do semifinále."

Neapol - Plzeň. Hráči hostů slaví foto: ČTK

Myslíte si to pořád?
Je jasné, že nemůžu sledovat všechna mužstva, která v Evropské lize jsou. Ale Plzeň na mě působí velmi dobře. Jejich elán, pohoda v kabině, hra. Prostě všechno. Ani mě nepřekvapilo, že v Neapoli vyhrála. Tři nula je fantazie, ale ne šok.

A mohla by vyhrát celou soutěž?
To asi ne, v tom semifinále ji přece jen někdo porazí. Mně imponuje, že se nikdy s ničím nespokojí. Vyhráli jsme skupinu před Atlétikem Madrid, to je sice super, ale chceme víc. Čtvrtfinále, semifinále. Zkusme Evropskou ligu vyhrát. A já říkám, když to letos nevyjde, tak proč by to nemohlo vyjít příští rok.

Utvrdil vás v tom zápas v Neapoli?
Mě to opravdu nepřekvapilo. Trenér mohl jít trénovat slovenskou reprezentaci, ale zůstal. Hráče neprodávají, ale dokážou je udržet. To je jasný důkaz, že chtějí něčeho dosáhnout.

ČTĚTE TAKÉ

Plzeň porazila Atlético, deklasovala Neapol. Nesrovnatelně slavnější kluby s nesrovnatelně většími rozpočty. Jak je to možné?
Hlavně kvalitní prací všech lidí v klubu. Stěžejním hráčům se vyhýbají zranění a pořád mají formu, to je neskutečný. Abyste porazili lepšího soupeře, musí být osm devět hráčů na hřišti ve formě. Když budou jen tři, tak se vám to nepodaří. A Plzeň má ve formě ne osm devět hráčů, ale všech jedenáct. Není tam nikdo, kdo by hru brzdil. A když už se někomu nedaří, naskočí někdo jiný. V Neapoli to jen potvrdili, proto vyhráli.

Čím ještě je Plzeň výjimečná?
V Plzni umí správně reagovat na situace, které teprve nastanou. Vemte si Petrželu s Jiráčkem, téměř nepostradatelní hráči. Když odešli, tak hned září Darida, do zálohy jde Rajtoral a nepoznáte, že vám dvě opory odešly.

Za týden plzeňskou sílu poznáte vy v Brně. Na podzim jste soupeři zaskočili, co teď?
Pro mě je to jako zápas v pohárech proti vynikajícímu soupeři. Pro nás je obrovskou výzvou získat znovu jejich skalp.

Bude Plzeň českým mistrem?
Pokud ligu nepodcení, tak nebude mít konkurenci.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!