Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Švédům stačila remíza k postupu

Sport

  22:55
KOLÍN NAD RÝNEM - Remízou, která vyhovovala oběma týmům, skončil zápas mezi fotbalisty Anglie a Švédska. Obě mužstva tak mají jistý postup ze skupiny B. V osmifinále narazí ostrovní tým na Ekvádor a seveřané na domácí Němce.

Švédský útočník Marcus Allbäck (ve žlutém) v hlavičkovém souboji s anglickým obráncem Johnem Terrym. foto: AFP

Do pohledného zápasu lépe vstoupili Angličané a díky krásné střele záložníka Joea Colea z 34. minuty skali poločasové vedení. V druhém se vývoj zápasu změnil.

Švédové zlepšili standardní situace a brzy vyrovnali přesnou hlavičkou Allbäcka. I v dalších minutách byli blíže ke vstřelení gólu, ale jednou zachránila Angličany tyč, jednou střídající Gerrard, který odkopával míč z brankové čáry.

Kapitán Liverpoolu byl hrdinou také v 85. minutě, kdy skvěle naskočil na Coleův centr a hlavou poslal Anglii znovu do vedení. Remízu a jistotu postupu zařídil pro Švédy v nastaveném čase kanonýr Larsson.

Švédsko - Anglie 2:2 (0:1)
Branky: 50. Allbäck, 90. Larsson - 34. J. Cole, 85. Gerrard. Rozhodčí: Busacca - Buragina, Arnet (všichni Švýc.). ŽK: Alexandersson, Ljungberg - Hargreaves. Diváci: 45.000.
Švédsko: Isaksson - Alexandersson, Mellberg, Lucic, Edman - Jonson (54. Wilhelmsson), Källström, Linderoth (90. Andersson), Ljungberg - Larsson, Allbäck (74. Elmander). Trenér: Lagerbäck.
Anglie: Robinson - Carragher, Ferdinand (56. Campbell), Terry, A. Cole - Beckham, Lampard, Hargreaves, J. Cole - Owen (4. Crouch), Rooney (69. Gerrard). Trenér: Eriksson.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!