Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Svěrkoš převezme cenu pro nejlepšího střelce ligy.

Sport

  19:22
PRAHA - Před výkopem dnešního mezistátního utkání ČR -Litva předají zástupci Klubu sportovních novinářů Svěrkošovi cenu pro nejlepšího střelce letošního ročníku fotbalové Gambrinus ligy.

Václav Svěrkoš utočí na branku Sparty foto: AFP

Čtyřiadvacetiletý hráč Baníku Ostrava Václav Svěrkoš v uplynulém ligovém ročníku nastřílel ve 24 zápasech 15 ligových branek a předčil tak druhého Miroslava Slepičku ze Sparty s 12 zásahy a třetího mladoboleslavského Jana Rajnocha, který rozvlnil sítě soupeřů jedenácti přesnými trefami. 

Odchovanec  Baníku se do týmu vrátil po 4 letech strávených v zahraničí. V roce 2003 přestoupil do německé Borussie  Mönchenglandbach, kde se stal s 9 brankami nejlepším střelcem sezóny 2003/2004. Po dvou letech v Borrusii odešel na hostování do Herthy Berlin a následující rok oblékal dres Austrie Vídeň.

Minulý rok odmítl prodloužit smlouvu v Německu a poté, co odmítl nabídku Sparty, zamířil za 30 miliónů opět do rodného Baníku.  V jeho gólovém snažení ho přibrzdilo na podzim zranění, ale na jaře se v něm opět probudil střelecký instinkt a v pohodě si dokráčel pro svůj druhý titul nejlepšího střelce ligy.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!