Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Talent Kadlec: Nerad bych o šampionát přišel

Sport

  13:46
PRAHA - Fotbalový talent Václav Kadlec už od soboty trne v obavách, jestli stihne mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Dánsku. Jeho spoluhráč ze Sparty i jednadvacítky Tomáš Pekhart mu před posledním ligovým zápasem s Hradcem Králové nechtěně při rozcvičce šlápl na nohu a Kadlecovi se pak zanítila šlacha na chodidle. Kadlec má o svůj start na ME obavy, ale pořád doufá, že se stačí uzdravit. Zároveň ale nechce riskovat a jet na sever Evropy nedoléčený.

Václav Kadlec. foto: ČTK

Podle trenéra reprezentační jednadvacítky Jakuba Dovalila se v pondělí rozhodne, jestli Kadlec odjede na ME. "Teď to moc dobré není, ale snad se to nakonec dá do kupy," řekl Kadlec na dnešním srazu týmu v Praze. Na něj dorazil s berlemi, na poraněnou nohu zatím nesmí došlapovat.

Přitom ještě v sobotu by Kadlece nenapadlo, že tuctový střet se spoluhráčem může mít takové následky. "Jenže Pegas (Pekhart) mě asi trefil do nějakého blbého místa, i když jsem tomu nepřikládal důležitost. Jenže v kopačce mě to tlačilo, oteklo to a doktor řekl, že tam mám viditelný velký zánět. Ten nezmizí, pokud na nohu budu šlapat. A zároveň nejde říct, kdy se otok vstřebá," posteskl si Kadlec, který s Hradcem zvládl jen první poločas a pak se nechal vystřídat.

Radost hráčů Sparty (zleva: Kadlec, Matějovský, Kweuke).

Dnes se spoluhráči z jednadvacítky neodjel na soustředění do jabloneckých Břízek, ale zůstal v Praze, kde ho čekala další léčba. Na sever Čech má Kadlec odcestovat až v pátek. "Doktor mi řekl, že by mně měly pomoci injekce. Do pondělí nebo úterý by to prý mohlo být v pořádku, ale těžko říci v tuto chvíli," uvedl Kadlec. Ten už v květnu vynechal dva ligové zápasy Sparty, protože jej sužovaly problémy s kotníkem. Teď ho potkala další smůla.

"Je to mrzuté, když to vezmu z pohledu, že jsem už stál kvůli kotníku. Ten teď drží, ale zase mě bolí něco úplně jiného," litoval Kadlec. Nyní bude čtyři dny odpočívat a věnovat se intenzivní léčbě, v pondělí si zkusí zatrénovat, což bude klíčový test jeho stavu. Déle už trenér Dovalil čekat nemůže, protože ve čtvrtek jednadvacítka odlétá do Dánska a příští neděli hraje první duel na ME s Ukrajinou.

"Pořád doufám, že mám velké šance se na šampionát podívat. Ale pokud bych nebyl stoprocentně připravený, tak by to nemělo cenu a nikam bych se necpal. Jet tam nedoléčený a vypouštět třeba souboje, to by nemělo cenu," dodal Kadlec.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.