Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Ten zápas je jen o nás, ne o Češích. Nemyslíme na nic jiného než tři body, říká gólman Anglie

Sport

  19:30
LONDÝN - Z anglického týmu pro úvodní zápasy kvalifikace mistrovství Evropy proti českým fotbalistům a v Černé Hoře vypadl další hráč a jedna z hvězd Marcus Rashford. Jednadvacetiletý útočník Manchesteru United má problémy s kotníkem.

Gólmanská jednička Anglie Jordan Pickford. foto: Reuters

Fantastická premiéra Michala Bílka. Jeho Kazaši porazili silné Skoty 3:0

Původní nominaci opustil už šestý hráč a další chyběli kvůli zranění už před ní, kouč Gareth Southgate však věří, že to výkon a výsledek pátečního úvodního zápasu evropské kvalifikace proti českému týmu nepoznamená.

„Marcus byl celý týden v rukách našich lékařů. Trochu běhal, ale je jasné, že nebude na zápasy připraven. Už několik dní jsme věděli, že nebude připraven na zítřek. Je to dobrá příležitost pro další. Přišli jsme o hodně hráčů, ale je to šance pro další. Těšíme se, jak tým zahraje,“ řekl Southgate na tiskové konferenci v Londýně.

Angličanům budou vedle Rashforda chybět Trent Alexander-Arnold, Luke Shaw, John Stones, Ruben Loftus-Cheek, Fabian Delph, Joe Gomez a Danny Welbeck. Start dalších hráčů je nejistý.

Harry Kane s Ashleym Youngem v utkání proti Švédsku
Trenér Anglie Gareth Southgate děkuje Raheemu Sterlingovi za výkon v zápase se...

„Neřekl bych, že budeme experimentovat. Prostě když se podívám na ty poslední dva roky, kdo dával důležité góly a měl velký vliv na naši hru, tak ten tým se musel dost změnit. Čtyři, pět, šest hráčů nám chybí. Jsou tu hráči, kteří nehráli často, ale všichni budou připraveni odvést za Anglii maximum. Věřím, že to zvládneme,“ uvedl Southgate.

Angličané vloni skončili na světovém šampionátu čtvrtí a vyhráli svou skupinu Ligy národů. 

„Je to velká výzva navázat na to. Měli jsme světový šampionát, na podzim Ligu národů a očekávám, že tým bude hrát na stejně vysoké úrovni. Věřím, že náš tým se bude dál vyvíjet,“ uvedl Southgate.

Potvrdil, že v brance opět nastoupí Jordan Pickford. „Ten zápas je o nás, o nikom jiném, ne o soupeři. Nemyslíme na nic jiného než získat tři body,“ uvedl Pickford.

Autor: