Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Teplice o odklad zápasu s Plzní nežádají, definitivně rozhodne čtvrtek

Sport

  16:12
TEPLICE - Vedení teplického fotbalového klubu zatím nepožádalo o odklad víkendového ligového utkání s Viktorií Plzeň poté, co dnes odpoledne jednalo se zástupci svazu o zdravotním stavu svého chřipkou postiženého mužstva.

Fotbalisty Teplic zničil nejen olomoucký soupeř, ale také chřipka. foto: ČTK

Situace se však může změnit podle toho, jak dopadnou testy dalších ohrožených teplických hráčů. Pokud ve čtvrtek přinesou špatné výsledky, Severočeši se prý na svaz obrátí s dalším apelem o odložení.

"Dnes jsme o odklad nepožádali, protože čekáme na to, jak dopadnou testy, kterými dnes prošli další hráči s podezřením na nemoc. Jakmile se během čtvrtka dozvíme jejich výsledky, zařídíme se podle toho," řekl ředitel teplického klubu František Hrdlička.

Ten na svazové půdě jednal s předsedou ČMFS Ivanem Haškem a soutěžním ředitelem první ligy Ivem Lubasem. Všechny strany se dohodly na tom, jak budou postupovat, pokud chřipková epidemie v týmu bude pokračovat.

Teplice, v jejich týmu onemocněl prasečí chřipkou obránce Michal Smejkal a další hráči mají prý podobné příznaky, žádaly už o odložení pondělního zápasu 15. kola v Olomouci. Svaz to však odmítl s odkazem na UEFA, která vyzvala národní fotbalové svazy, aby zápasy kvůli chřipkové epidemii neodkládaly.

Lubas se odvolal také na skutečnost, že nedostal ani žádné písemné doporučení od krajské hygienické stanice v Ústí nad Labem. Teplice nakonec v Olomouci prohrály vysoko 2:6, přesto mají dál dvoubodový náskok v čele tabulky před Jabloncem.¨

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!