130 let

Teplice už mají k dispozici i Tomáš Juna (vpravo). | foto: ČTK

Teplice o víkendu startují v Intertoto cupu

Sport
  •   11:35
TEPLICE/PRAHA - Start soutěžní sezony na českých trávnících přinese už nejbližší fotbalový víkend. Teplice totiž v sobotu večer jako jediný český zástupce vstoupí do Poháru Intertoto domácím zápasem proti Honvédu Budapešť. Zajímavé zápasy ale slibuje i další program, především pak dva již tradiční turnaje, které se za účasti prvoligových týmů hrají v Nové Včelnici a Čelákovicích.

Tepličtí v závěru jara ztratili možnost na přímý vstup do Poháru UEFA, a tak o něj nyní musí pracně bojovat v letní soutěži. Radost jim udělal fakt, že nemusí do dalekého Kazachstánu, a tak přivítají na svém hřišti zajímavého soupeře. "Honvéd má bohatou tradici a určitě to budou těžké zápasy. Musíme ale udělat všechno pro postup," dává teplický trenér Petr Rada jasně najevo, že postup se od jeho mužstva očekává.


Pokud by se Teplicím podařilo přejít přes maďarského soupeře, budou mít k Poháru UEFA už skutečně jen krůček. V dalším finálovém kole by je čekal vítěz souboje Sturm Štýrský Hradec - Šachťar Soligorsk. Protivníka z Maďarska už sledoval asistent Zdeněk Klucký. Na vlastní oči viděl, jak Honvéd doma přehrál kazašský klub Želtisu Taldykorgan 4:2.


"Domácí mohli vyhrát i vyšším rozdílem, projevovali se jako takticky
vyzrálejší tým a lépe řešili herní situace. Nebezpeční byli hlavně v
protiútocích," uvedl Klucký na klubovém webu a dodal, že Teplice jsou přesto podle něj jako kolektiv lepší. Na zajímavý fotbal se ale mohou těšit i jinde: do Čelákovic dokonce dorazí hned čtyři prvoligové celky. Slavia, Brno, Mladá Boleslav i Jablonec jsou v
plné přípravě na ligu, ale na turnaj se tradičně těší. "Čelákovickému
turnaji jsme dali opakovaně přednost hned z několika důvodů. Hraje se na výborném trávníku, má výbornou diváckou kulisu a máme to na něj stejně jako naši fanoušci z Prahy blízko," vysvětlil volbu trenér Karel Jarolím.


Již 45. ročník turnaje za účasti profesionálních celků uvidí jihočeská Nová Včelnice, kde startují České Budějovice, Liberec, Bohemians 1905 a Artmedie Bratislava, pro kterou to je příprava na kvalifikaci Ligy mistrů.

Program:
Sobota 5. července:
Pohár Intertoto:
18:00, Teplice - Honvéd Budapešť.

Turnaje:
Nová Včelnice:
11:30, Liberec - Č. Budějovice,
13:00, Artmedie - Bohemians 1905,
16:00, utkání o 3.místo,
17:15, finále.

Čelákovice:
9:30, Slavia Praha - Jablonec,
11:00, 1.FC Brno - Mladá Boleslav,
14:30, utkání o 3. místo,
16:00, finále.

Další přípravné zápasy:
10:00, Sparta - Kladno, Olomoucko - Slovácko,
16:00, Bohemians Praha - Plzeň,
17:00, Sokolov - Sparta, Příbram - Ružomberok (v Písku), Kladno - Dukla Praha (Kamenné Žehrovice), Olomouc - Nitra, Ostrava - Vítkovice.