Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Teplice porazily Žižkov a počtvrté neprohrály

Sport

  12:15
PRAHA - Pod staronovým trenérem Petrem Radou se pomalu dostávají do formy. Teplice vyhráli na hřišti Viktorie Žižkov 1:0 a už čtyři zápasy jsou neporažené. Tři body zajistil hostům v druhém poločase vítězným gólem stejně jako v předešlých dvou utkáních Mahmutovič.

Žižkov - Teplice (teplický Aidin Mahmutovič slaví vítězný gól) foto: ČTK

Pražané doma po návratu do nejvyšší soutěže poprvé vyšli naprázdno a protáhli čekání na výhru na čtyři duely. Žižkovští porazili Teplice pouze v jediném z pěti posledních vzájemných prvoligových utkání a už úvod naznačil, že bilanci budou vylepšovat složitě.

Severočeši podle očekávání působili fotbalovějším dojmem, lépe a rychleji kombinovali a většinu první půle měli navrch. Velká šance otevřít skóre se Teplicím naskytla už po necelých deseti minutách. Lukáš vysunul uličkou Keriče, který postupoval z úhlu sám na Vaclíka, ale svého premiérového zásahu ve žlutomodrém dresu se nedočkal.

"Myslím, že jsme měli víc vyložených šancí. Hlavně v prvním poločase jsme dvě velké neproměnili, což mě mrzelo. O gól, který jsme vstřelili, se svou pracovitostí zasloužil Mahmutovič. Jsem rád, že jsme udrželi kontakt se špičkou," pochvaloval si teplický kouč Rada.

Viktoria Žižkov - FK Teplice 0:1

Branka: 68. Mahmutovič. Rozhodčí: Královec - Ubias, Hájek. ŽK: Vaclík - Mahmutovič, Ježdík. Diváci: 3112.

Sestavy
Žižkov:
Vaclík - Šťastný, Procházka, Bodeček, Starý - Kadeřábek (76. Bartl), Súkenník, Lafrance, Mach - Kalod (71. Böhm), Nestorovski (66. Bořil). Trenér: Pulpit.

Teplice: Grigar - Ježdík, Smejkal, Lukáš, Rosa - Stožický (67. Vondrášek), Ljevakovič, Čajič, Vachoušek (89. Zoubele) - Mahmutovič (77. Siva), Kerič. Trenér: Rada.

Vyběhnuvšího žižkovského gólmana sice přeloboval, jenže míč proskákal kousek vedle tyče. Ve dvacáté minutě z podobného místa Vachoušek slabou střelou pouze trefil Vaclíka a za chvíli neuspěl ani Čajič, kterému v poslední chvíli zblokoval ránu do odkryté branky Šťastný. Žižkov Grigara prakticky neohrozil, jen dvakrát nepřesně pálil Lafrance.

Po přestávce Teplice pokračovaly v aktivitě. Vaclíka nejprve ve 48. minutě protáhl pěknou střelou Stožický a pak mohl být domácí gólman rád, že za faul na unikajícího Keriče mu rozhodčí Královec udělil pouze žlutou kartu.

Mahmutovič: Zatím z Česka nechci odejít jako Džeko

V 68. minutě už se ale hosté dočkali vedoucí trefy. Mahmutovič se po standardní situaci šikovně uvolnil ve vápně a přesnou střelou k tyči otevřel gólový účet. Bosenský kanonýr ve třech zápasech po sobě zajistil Severočechům vítězným gólem tři body. "Takovouhle sérii mám asi poprvé v životě. Ale útočník tam je od toho, aby dával góly. Jsem rád, že můžu pomáhat týmu. Za sezonu bych chtěl dát přes deset branek," radoval se Mahmutovič.

Jeho bosenský předchůdce v Teplicích Edin Džeko nyní září v Manchesteru City, ale Mahmutovič zatím o odchodu nepřemýšlí. "Manchester sleduji, ale spíš tak celkově kvůli tomu, že mám rád fotbal. O žádné nabídce zatím nevím, v Teplicích jsem spokojený," dodal.

Viktoria se až poté probudila, ale s nepříznivým výsledkem už nic udělat nestihla.
Největší šanci na vyrovnání zahodil v 81. minutě Súkenník, který překopl břevno. Teplice si třetí výhru za sebou v klidu uhlídaly a nemuselo je ani příliš mrzet, že střídající Siva těsně před koncem z přečíslení v obrovské možnosti nepřidal pojistku. "Myslím, že jsme po remíze minimálně sahali a to nejenom v těch závěrečných deseti minutách, kdy jsme si vypracovali dvě stoprocentní šance, které bychom měli proměnit," litoval trenér Žižkova Martin Pulpit.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.