Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Teplice už znají pokutu. Za podmáčené hřiště v duelu s Libercem zaplatí 120 tisíc

Sport

  20:18
Teplice - Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (LFA) udělila Teplicím pokutu 120 tisíc korun za to, že řádně nepřipravily domácí hřiště na březnový zápas 23. kola s Libercem, který byl v té době podruhé odložen kvůli podmáčenému trávníku. Slavia musí zaplatit 100 tisíc korun za masivní použití pyrotechniky při březnovém pražském derby se Spartou. Ta dostala pokutu 40 tisíc korun.

Zápas 23. kola fotbalové ligy mezi Teplicemi a Libercem byl kvůli nezpůsobilé hrací ploše odložen foto: Facebook.com/fkteplice

Prozradil ho účes. Fotbalista už potřetí porušil karanténu, domů si měl pozvat barbera

Teplice původně měly s Libercem hrát 29. února, ale husté sněžení v kombinaci s deštěm způsobily, že trávník na Stínadlech byl silně podmáčený a nezpůsobilý. Kvůli témuž problému se utkání neuskutečnilo ani v náhradním termínu 11. března, za což už přišel trest od disciplinárky.

„Polehčující okolností sice byla zvýšená srážkovost v dotčeném období, na druhou stranu se však nejednalo o kalamitní situaci, jako tomu bylo při předcházejícím odložení zápasu v původním termínu,“ uvedl předseda komise Richard Baček v komuniké.

11. Teplice - Největším zklamáním je pro teplické zcela jistě odchod Jakuba...
Patrizio Stronati z Ostravy v souboji s Patrikem Žitným.

„Podle odborných posudků byla navíc hlavním důvodem nezpůsobilé hrací plochy nekvalitně provedená rekonstrukce z před několika let. Klub byl na tento stav upozorněn Komisí pro stadiony a s tímto vědomím situaci dostatečně neřešil,“ doplnil Baček.

Na třetí pokus se Teplice s Libercem střetnou v sobotu, kdy má znovu začít prvoligová sezona po více než dvouměsíční pauze, způsobené koronavirovou pandemií.

Především slávističtí fanoušci v derby odpalovali dýmovnice a světlice a kvůli hustému kouři z tribun byl šlágr 24. kola dokonce na pár minut přerušen. Úhlavní rivalové v Edenu remizovali 1:1.

„Ze strany fanoušků Slavie došlo v derby k použití masivního množství více než sedmdesáti kusů pyrotechniky, které mimo jiné vedlo k přerušení utkání na dobu téměř tří minut. Slavia jako pořadatel navíc nezabránila pronesení dalších třiceti kusů pyrotechniky hostujícími fanoušky,“ řekl Baček.

Liberecký útočník Jan Kuchta zaplatí 25 tisíc korun za nesportovní chování v březnovém domácím zápase s Opavou (4:0). Po jeho nafilmovaném pádu v pokutovém území byla chybně nařízena penalta, z níž Kamso Mara ve 30. minutě zvýšil na 2:0. „Shodně se stanoviskem Komise rozhodčích FAČR i Sportovní rady LFA došla (disciplinární komise) k závěru, že šlo o úmyslné simulování hráče,“ konstatoval Baček.

Plzeň dostala pokutu 25 tisíc korun za pyrotechniku při ligovém duelu s Českými Budějovicemi. Hostující Dynamo zaplatí za nesportovní chování svých fanoušků 20 tisíc korun.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...