Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Teplice získaly z Brna na hostování záložníka Kalivodu

Sport

  13:22
TEPLICE - Až týden před uzávěrkou přestupů získaly fotbalové Teplice první posilu. Barvy druhého celku ligové tabulky bude hájit minimálně v této sezoně záložník David Kalivoda, který přichází z Brna na roční hostování s opcí na přestup. Během týdne, který domácím klubům na přestupy zbývá, by přitom Severočeši rádi získali ještě jednoho středopolaře.

David Kalivoda ještě v dresu Slavie. foto: Lidovky.cz

Tepličtí od Kalivody očekávají, že jim pomůže vyřešit problémy se středem zálohy, které je dlouhodobě provázejí. Hráč by se měl okamžitě připojit k týmu a už o víkendu by mohl nastoupit v ligovém zápase v Uherském Hradišti.

Severočeši přitom v pátrání po kreativním i defenzivním středopolaři nekončí. "Do konce přestupního období bychom chtěli získat ještě jednoho," řekl dnes Hrdlička.

Čerstvě sedmadvacetiletý Kalivoda do velkého fotbalu pronikl ve Slavii, za niž také odehrál drtivou většinu ze svých 115 ligových zápasů. Často ale hostoval a v roce 2004 měl nakročeno i do Teplic, s nimiž už dokonce trénoval, pak ale z jeho příchodu sešlo.

Vloni jej Slavia pustila na přestup do Brna, po poměrně vydařené sezoně se ale ze sestavy vytratil a v letošním ročníku jen jednou střídal.

Autor: