130 let

Chelsea - Manchester City (Tevez) | foto: Reuters

Tévez musí za řízení bez oprávnění odpracovat 250 hodin

Sport
  •   16:42
MANCHESTER - Argentinský fotbalista Carlos Tévez z Manchesteru City se dnes u soudu přiznal k řízení bez oprávnění a povinného pojištění a byl za to odsouzen ke 250 hodinám veřejně prospěšných prací.

Navíc dostal nový zákaz řízení na šest měsíců a pokutu 1000 liber (asi 30.000 korun). Spolu se soudními výlohami musí zaplatit 1145 liber (téměř 35.000 korun). Hrozilo mu nicméně až půlroční vězení.

Policejní hlídka Téveze přistihla v březnu na základě anonymního telefonátu za volantem, přestože měl od ledna zákaz řízení auta. Navíc u sebe neměl patřičné doklady. Lednový půlroční zákaz dostal argentinský reprezentant za to, že nereagoval na písemné výzvy policie, aby vysvětlil dva případy překročení povolené rychlosti. Fotbalista se bránil tím, že dobře neovládá angličtinu a nepoznal proto, o co se v dopisech jedná.

"Pane Tévezi, musíte si uvědomit, že jste vzorem pro tisíce, ne-li miliony fanoušků, ale nikdo nestojí nad zákonem," řekla soudkyně Elizabeth Deparesová. Devětadvacetiletý fotbalista byl zadržen 7. března nedaleko domova v Macclesfieldu u Manchesteru. Nasedl do vozu Porsche Cayenne a jel podle svých slov jen kousek domů z golfového klubu. "Nesměl jste jezdit," připomněla mu soudkyně.

Tévez hraje v Anglii už od roku 2006, ale stále nemá britský řidičský průkaz. Dnes přiznal, že se mu ho nepodařilo získat i kvůli problémům s pochopením otázek v teoretické části zkoušek. V této sezoně vstřelil za City 16 gólů, z toho deset v Premier League.

Autor: ČTK