Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Kdo za to může? Výtržníci se jen smějí

Sport

  7:00
Tak takhle bleskovou reakci čekali jen ti největší optimisté. Pouhých šest dní po řádění fotbalových chuligánů v duelu Baník Ostrava – Sparta Praha máme konkrétní závěry a doporučení.

Výtržnosti na fotbale. Ilustrační foto. foto: Foto: MAFRA - Adolf Horsinka

Anketa

Jsou tresty pro Baník a Spartu za výtržnosti fanoušků dostatečné?

Ano, tresty jsou dostatečné 685
Ne, tresty měly být přísnější 4698

V pátek totiž vystoupil na tiskové konferenci ministr vnitra Milan Chovanec a oznámil, že chyba je hlavně na straně Fotbalové asociace.

Zjednodušeně řečeno neplní podle Chovance většinu dohod a třeba u zápasu Baníku se Spartou nerespektovala několik doporučení. Podle prvního náměstka policejního prezidenta Tomáše Tuhého nebyl prostě jejich hlas vyslyšen.

Tahle vyjádření přišla tři dny poté, co bývalý policejní expert a současný bezpečnostní manažer Fotbalové asociace Martin Synecký pro změnu kritizoval policii za to, že na stadionech vůbec – na rozdíl od pouličních demonstrací – neřeší a netrestá používání zakázaných masek, kterými se chuligáni maskují.

Takže tu máme jasný závěr. Místo vzájemné domluvy a snahy problém vyřešit se policejní šéfové a fotbaloví bafuňáři začali navzájem veřejně obviňovat.

Normální fanoušek nad tím jen kroutí hlavou. Ten s kuklou na hlavě a utrženou sedačkou v ruce se musí spokojeně usmívat...

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.