Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Tohle hřiště je velice nebezpečné, říká kouč Chelsea v Kyjevě. Hrozí prý zranění

Sport

  11:59
Kyjev / Praha - Trenér londýnské Chelsea Maurizio Sarri vyjádřil po prohlídce hřiště, na němž se bude ve čtvrtek večer konat odveta osmifinále Evropské ligy, krajní nelibost. Plocha Olympijského stadionu v Kyjevě podle něj ohrožuje zdraví hráčů.

Maurizio Sarri. foto: Reuters

Anglický tým minulý týden zvítězil 3:0 na domácí půdě a odveta pro něj měla být spíše formalitou. Na pažitu kyjevského stadionu trénovala Chelsea ve středu a Sarri s kvalitou trávníku rozhodně nebyl spokojen. „Není v dobrém stavu. Podle mého je nebezpečné na tomhle hrát jakoukoliv fotbalovou soutěž. Je to nebezpečné a hrozí zranění,“ kritizoval italský kouč.

„Neznám důvod, proč je v tak špatné kondici, nejspíše za to může může zima, protože jsem tu byl dva roky zpátky a hřiště bylo fantastické, ale teď je zkrátka velmi, velmi nebezpečné,“ divil se Sarri. Přitom kyjevský stadion hostil i finále loňské Ligy mistrů, v němž Real Madrid zdolal Liverpool 3:1. A je zajímavostí, že ani jeden z těchto týmů už v soutěži není.

Sarri, který na Olympijském stadionu vedl naposledy Neapol v ročníku 2016/2017, také nesouhlasil s politikou UEFA. „Nerozumím tomu, proč UEFA klade tolik nároků na takové věci, jako je maximální povolený počet hráčů… A potom ti, kteří mohou hrát, musí nastoupit na takto špatném pažitu. Je to pro nás problém, ale stejně tak se s tím musí vypořádat i soupeř,“ dodal Sarri.

Autor: