130 let
Luca Toni.

Luca Toni. | foto: Reprofoto

Toniho vyhnanství z Bayernu předznamenal spánek při řeči trenéra

Sport
  •   19:20
FRANKFURT NAD MOHANEM - Konec italského kanonýra Luky Toniho v Bayernu Mnichov předznamenala loni v létě relativně nevinná epizoda hned na úvod působení Louise van Gaala v klubu. Mistr světa z roku 2006 naštval přísného nizozemského kouče tím, že usnul při týmové poradě, což nyní prozradil kapitán týmu Mark van Bommel.

"Hned druhý den (van Gaala ve funkci) Luca Toni seděl tak uvolněně, že napůl ležel na stole. A najednou se mu zavřely oči. Usnul," uvedl trenérův krajan Van Bommel v dnešním vydání listu Sport Bild. "Za normálních okolností se tým vždy postaví za hráče. Ale v tomhle případě ho nikdo z nás nepodpořil," dodal Nizozemec.

Incident udal okamžitě tón vztahu italského fotbalisty a autoritativního kouče, jemuž vykají i vlastní dcery. Van Gaal okamžitě povolal Toniho do své kanceláře a od té doby byla situace mezi oběma muži napjatá.

Útočník, jenž se stal hned ve své první sezoně v Bayernu v roce 2008 králem budensligových střelců, si na podzim prakticky nezahrál a v lednu odešel na hostování do AS Řím. Chtěl se tak poprat o nominaci na MS do Jihoafrické republiky, ale reprezentačního kouče Marcella Lippiho nepřesvědčil.

V Bayernu, jenž se i bez něj stal německým mistrem a čeká ho finále Ligy mistrů, má Toni smlouvu ještě na příští ročník.

Autor: ČTK