Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Toppmöller by rád převzal reprezentaci

Sport

  9:53
PRAHA - Němec Klaus Toppmöller se možná stane hlavním favoritem na uvolněný post trenéra české fotbalové reprezentace. Z jeho setkání s místopředsedou fotbalového svazu Vlastimilem Košťálem totiž vyplynulo, že jeho zájem trénovat národní tým je eminentní.

Česká reprezntace se zahraničním trenérem? foto: ČTK

Po schůzce to sdělil Košťál, který si prý odnesl ze setkání pozitivní dojem a slibuje si, že se s případným Brücknerovým nástupcem znovu setká.

Košťál již před časem naznačil, že by německý kouč mohl být ideální volbou pro český tým v rozbouřené době po neúspěšném Euru. Matthias Sammer sice jeho nabídku odmítl, ale další německý trenér Toppmöller se zdá být českou nabídkou velmi potěšen. "Během našeho prvního setkání jsme si řadu věcí vysvětlili a pan Toppmöller mi potvrdil, že má o práci u české reprezentace eminentní zájem. Byla to velmi užitečná schůzka, z které mám příjemný pocit," uvedl Košťál.

Dnešní německá schůzka tak byla podle všeho pouze prvním z řady setkání, během nichž se budou pozice obou stran vyjasňovat. "Myslím, že v blízké době nás čekají další schůzky, na kterých bychom řešili už detailnější náležitosti," míní funkcionář, pro kterého je dnešní postoj německého trenéra velmi dobrou zprávou.

Další schůzka by se mohla odehrát velmi brzy, neboť výběr trenéra českého národního týmu by se měl stihnout nejdéle do 17. července. V tento den bude o definitivním jmenování rozhodovat výkonný výbor fotbalového svazu.

Vedle Toppmöllera jsou hlavním aspiranty na práci u českého mužstva také domácí trenéři Jozef Chovanec a Petr Rada. Další nabídky, které každodenně docházejí na sekretariát fotbalového svazu, se zatím zdají být odsouzeny k odmítnutí. Zvlášť, pokud Toppmöller dokáže sám zavrhnout lukrativní nabídky na práci, které podle zahraničních médií obdržel v posledních dnech z Ghany a Rakouska.

Šestapadesátiletý Toppmöller zažil největší trenérské úspěchy v roce 2002 s Leverkusenem, který dokázal dovést do finále Ligy mistrů, k druhému místu v bundeslize a k účasti ve finále Německého poháru. Naposledy působil jako trenér gruzínské reprezentace, od které odešel v dubnu údajně kvůli neplnění finančních závazků tamním fotbalovým svazem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!