Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Torres se trefil, ale nedohrál. Chelsea nezaváhala

Sport

  15:53aktualizováno  21:02
LONDÝN - Fotbalisté Chelsea s Petrem Čechem v brance porazili nováčka anglické ligy Swansea 4:1 a na svém hřišti zvítězili i v pátém soutěžním utkání v sezoně. Za Arsenal si po téměř měsíčních problémech s kolenem zahrál Tomáš Rosický, jenž pobyl na hřišti závěrečných devět minut při vítězství 3:0 nad Boltonem.

Chelsea (Torres) foto: Reuters

Čech nedochytal kvůli zranění hlavy středeční utkání Ligového poháru s Fulhamem, ale dnes byl podle očekávání připraven. O druhé čisté konto v letošní Premier League přišel až čtyři minuty před koncem po Williamsově přesné hlavičce ze standardní situace.

Domácí poslal na Stamford Bridge do vedení v 29. minutě střelou z otočky Fernando Torres, jenž navázal na svůj zásah proti Manchesteru United a poprvé v dresu Chelsea se trefil v druhém zápase po sobě. Španělský útočník navíc o sedm minut později založil akci, kterou zakončil Brazilec Ramires.

Deset minut po své brance však Torres oběma nohama ve vzduchu srazil rozehrávajícího Marka Gowera a rozhodčí ho vyloučil.

United poprvé ztratili

Domácím početní oslabení neuškodilo a v 76. minutě zvýšil na 3:0 svou druhou brankou v utkání sváteční střelec Ramires. Za deset minut sice vstřelil první venkovní branku Swansea v sezoně obránce Ashley Williams, ale ve čtvrté minutě nastavení uzavřel skóre střídající Didier Drogba.

Útočník z Pobřeží slonoviny se uzdravil po zranění hlavy a skóroval poprvé v sezoně.

Trápící se Arsenal doma porazil Bolton 3:0 a po teprve druhé ligové výhře v sezoně se odpoutal od spodních příček. Dvěma brankami se blýskl nizozemský útočník Robin van Persie, jenž zaokrouhlil svůj střelecký účet v londýnském mužstvu na sto branek.

Třetí trefu "Kanonýrů", kteří hráli od 55. minuty v početní výhodě, přidal v závěru kamerunský středopolař Alex Song. Bolton nebodoval popáté za sebou a propadl se na poslední místo.

Mistrovský Manchester United remizoval na hřišti Stoke 1:1 a poprvé v sezoně v domácí soutěži nezvítězil. "Rudé ďábly" poslal do vedení v 27. minutě po individuální akci Portugalec Nani, ale další branku už favorit nepřidal

Sedm minut po přestávce naopak vyrovnal svým prvním gólem v dresu Stoke Peter Crouch, letní posila z Tottenhamu. Třicetiletý útočník se stal teprve šestým hráčem v historii Premier League, jenž dokázal skórovat za šest různých klubů.

Manchester United se díky lepšímu skóre udržel v čele tabulky před městským rivalem City, který doma porazil Everton 2:0.

Manchester Ciry (Balotelli a Barry)
Manchester Ciry (Milner)

O výhře Manchesteru City doma s Evertonem rozhodli Mario Balotelli a James Milner.

"Citizens" rozhodli o svém vítězství až v závěrečné půlhodině díky dvěma střídajícím hráčům. Do vedení je poslal v 68. minutě italský útočník Mario Balotelli po akci nejlepšího týmového střelce Sergia Agüera. Pojistku přidal minutu před koncem záložník James Milner, který zužitkoval přesný pas Davida Silvy.

Manchesterský celek vyhrál nad Evertonem teprve podruhé z posledních devíti ligových střetnutí. V sedmi z nich se radovali liverpoolští "Toffees".

Svěřenci trenéra Roberta Manciniho potvrdili výbornou domácí formu a na svém stadionu naplno bodovali v souhrnu s minulou sezonou poosmé za sebou.

Premiéru v anglické lize v týmu Fulhamu si odbyl obránce Zdeněk Grygera. Po bezbrankové remíze na půdě West Bromwiche však účastník Evropské ligy zůstává jako jediný celek v anglické lize bez vítězství. Marcel Gecov zůstal pouze na lavičce Fulhamu a svého debutu v Premier League se zatím nedočkal.

Liverpool odčinil ligové porážky se Stoke a Tottenhamem a zdolal Wolverhampton 2:1. Tottenham vyhrál stejným rozdílem ve Wiganu a naplno bodoval potřetí za sebou.

Premier League - 6. kolo

Manchester City - Everton 2:0 (68. Balotelli, 89. Milner), Arsenal - Bolton 3:0 (46. a 71. Van Persie, 89. Song), Chelsea - Swansea 4:1 (36. a 76. Ramires, 29. Torres, 90.+4 Drogba - 84. Williams), Liverpool - Wolverhampton 2:1 (11. vlastní Johnson, 38. Suárez - 49. Fletcher), Newcastle - Blackburn 3:1 (27., 30. a 54. Ba - 37. Hoilett), West Bromwich - Fulham 0:0, Wigan - Tottenham 1:2 (50. Diame - 3. Van der Vaart, 23. Bale), Stoke - Manchester United 1:1 (52. Crouch - 27. Nani).

Autoři: ,

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.